Joe Biden s-a întâlnit la Varșovia cu miniștrii ucraineni ai afacerilor externe și apărării. Dmytro Kuleba: Vigoarea ucraineană și armele occidentale, în principal americane, sunt rețeta succesului în luptă

Joe Biden s-a întâlnit la Varșovia cu miniștrii ucraineni ai afacerilor externe și apărării. Dmytro Kuleba: Vigoarea ucraineană și armele occidentale, în principal americane, sunt rețeta succesului în luptă
Imagine de la întrevederea pe care au avut-o Joe Biden și Dmytro Kuleba la Casa Albă, în 22 februarie 2022, cu două zile înainte de startul invaziei rusești în Ucraina. Foto: Hepta.ro / DPA Images / Adam Schultz/White House

Președintele american Joe Biden s-a întâlnit la Varșovia cu omologul său polonez, Andrzej Duda, dar și cu miniștrii ucraineni ai afacerilor externe și apărării, Dmytro Kuleba și Oleksii Reznikov.

Cei doi miniștri ucraineni participau la o întrevedere cu șeful diplomației americane și cu șeful Pentagonului, Antony Blinken și Lloyd Austin, la un hotel din capitala poloneză, iar la un moment dat și-a făcut apariția chiar președintele Statelor Unite, Joe Biden, care a stat alături de aceștia cam 40 de minute, transmite The Hill.

Joe Biden i-a informat pe interlocutorii săi despre „eforturile Statelor Unite pentru a ralia lumea în sprijinul luptei pe care o poartă Ucraina împotriva agresiunii ruse”, iar oficialii au discutat despre demersuri suplimentare pentru susținerea Kievului, a precizat Casa Albă.

Când presa a fost primită în sala în care s-a desfășurat întrevederea, Joe Biden și Dmytro Kuleba vorbeau despre odihnă.

„Vă uitați la un om care care a călătorit peste 1,2 milioane de mile”, a punctat președintele SUA. „Am învățăt să dorm”, a continuat el.

Biden și Kuleba se mai întâlniseră față în față la Casa Albă, pe 22 februarie, cu două zile înainte de începutul invaziei ruse.

Ce a declarat ministrul ucrainean al afacerilor externe, la Varșovia, după întâlnirea cu Joe Biden

Dmytro Kuleba susține că SUA i-a dat asigurări că va exista sprijin defensiv adițional pentru Ucraina, transmite CNN.

„Astăzi am primit promisiuni suplimentare din partea Statelor Unite despre cum va evolua cooperarea noastră în domeniul apărării”, le-a spus Kuleba reporterilor prezenți la Varșovia, adăugând că „nicio altă țară nu a furnizat Ucrainei mai mult sprijin decât Statele Unite”.

„Stamina ucraineană și armele occidentale, în principal arme americane, sunt rețeta succesului pe câmpul de luptă”, a mai declarat șeful diplomației ucrainene.

Nu în ultimul rând, el a spus că a remarcat din partea SUA o dorință de a merge mai departe cu sancțiunile pentru Federația Rusă.

Urmăriți B1TV.ro și pe