Un pianist a fost arestat în Siberia după ce a cântat imnul Ucrainei în public

Un pianist a fost arestat în Siberia după ce a cântat imnul Ucrainei în public
Foto: Pixabay.com

Instanța din Siberia a anunțat joi că un pianist care a cântat imnul Ucrainei în public a fost încarcerat după ce a fost găsit vinovat de „propagandă nazistă”,  conform The Moscow Times.

Un pianist a fost încarcerat în Siberia după ce a cântat imnul Ucrainei

Pianistul este un rezident din orașul Tiumen situat în vestul Siberiei și a fost identificat drept Vladimir Fofanov de către autoritățile din Rusia. Acesta a cântat imnul Ucrainei la un pian așezat pe o alee din oraș.

Autoritățile locale l-au acuzat că ar fi scandat sloganuri ale unei organizații pe care Rusia a considerat-o drept extremistă și a fost interzisă.

„Mai mult, bărbatul a postat o înregistrare video a ‘concertului’ său pe internet”, acuză instanța din Tiumen. Potrivit autorităților pianistul și-a recunoscut fapta și a promis că  nu se va mai repeta un astfel de incident, conform Hotnews.ro.


El a fost condamnat la 14 zile de închisoare pentru propagandă nazistă.

„Suntem datori să prevenim renașterea nazismului”

Vladimir Putin le-a transmis un mesaj ucrainenilor, duminică, înainte de Parada Militară de 9 mai. Liderul rus a promis că „la fel ca în 1945, victoria va fi a noastră”, în timp ce a felicitat fostele națiuni sovietice cu ocazia împlinirii a 77 de ani de la înfrângerea Germaniei naziste în al Doilea Război Mondial, scrie japantimes.co.jp.

Astăzi, soldații noștri, precum strămoșii, luptă pentru a-și elibera țara natală de murdăria nazistă cu încrederea că, la fel ca în 1945, victoria va fi a noastră. Astăzi, este datoria noastră comună să prevenim renașterea nazismului care a provocat atât de multă suferință popoarelor din diferite țări…Din păcate, astăzi, nazismul își ridică din nou capul, a afirmat Putin, insistând că Ucraina este în strânsoarea fascismului și o amenințare la adresa Rusiei și a minorității rusofone din est.

El a mai spus că le dorește „tuturor locuitorilor Ucrainei un viitor pașnic și just”.  La începutul lunii, Moscova a comemorat oficial victoria asupra Germaniei naziste cu o paradă militară uriașă.

Urmăriți B1TV.ro și pe