A intrat în vigoare un nou cod portocaliu pentru mai multe judeţe din sudul şi estul țării

A intrat în vigoare un nou cod portocaliu pentru mai multe judeţe din sudul şi estul țării

Duminică la ora 18.00 a intrat în vigoare un nou cod portocaliu pentru cinci judeţe din sudul şi estul țării, precum și cod galben pentru 17 județe din țară.

Meteorologii au emis codul portocaliu de ninsori abundente, valabil pentru toate judeţele din jumătatea sudică a ţării şi pentru Dobrogea.

Pe lângă Capitală, vor fi afectate judeţele Caraş-Severin, Mehedinţi, Gorj, Dolj, Vâlcea, Argeş, Olt, Teleorman, Giurgiu, Dâmboviţa, Ilfov, Prahova, Vrancea, Buzău, Ialomiţa, Călăraşi, Galaţi, Brăila, Constanţa, Tulcea. De luni intră în vigoare cod portocaliu peste tot sudul țării și cod galben pentru restul țării, cu excepția a patru județe din nord. De marți, situația s-ar putea îmbunătăți.

Maxima codului portocaliu va fi atinsă luni la prânz, când sunt aşteptate ninsori abundente, viscol şi temperaturi scăzute.

Intensitatea maximă va fi de mâine dimineața până mâine la prânz, vânt de 55-60 km pe oră.(…) Îmi doresc să nu dăm cod roșu, la cod roșu se blochează România. Cod roșu înseamnă 50-100 centimetri de zăpadă în 24 de ore și viteză de 90-144”, a declarat Ion Sandu, director ANM.