Bogdan Ivan, despre vizita făcută în China de șeful Poștei: „Nu am fost informat nici înainte, nici după. Aștept în scris explicit scopul, durata vizitei și ceea ce propune mai departe” (VIDEO)

Bogdan Ivan, despre vizita făcută în China de șeful Poștei: „Nu am fost informat nici înainte, nici după. Aștept în scris explicit scopul, durata vizitei și ceea ce propune mai departe” (VIDEO)
Sursa foto: Facebook @Bogdan Ivan

Ministrul Digitalizării, Bogdan Ivan, a vorbit despre vizita făcut în China de șeful Poștei Române, luni, pe B1 TV, la „News Pass” cu Laura Chiriac, și a precizat că a transmis o solicitare oficială pentru a afla „scopul, durata vizitei și ceea ce propune mai departe în interesul companiei”.

Ministrul Bogdan Ivan, pe B1 TV, despre vizita făcută în China de șeful Poștei, Valentin Ștefan

Întrebat despre deplasarea efectuată în China de Valentin Ștefan, Bogdan Ivan a spus: „Nu am fost informat nici înainte, nici după. Am transmis prin intermediul AGA, am solicitat de urgență documente justificative, raport de activitate cu ce s-a angajat Poșta Română în această deplasare în China”.

„Este evident că era legal, în calitate de acționar majoritar, să fiu informat de această deplasare și de potențialele angajamente pe care le va lua compania. Vorbind strict pe lege, nu poate să angajeze nimeni compania în diferite parteneriate de orice natură, fără acordul Consiliului de Administrație și fără acordul AGA”, a continuat ministrul Digitalizării.

Bogdan Ivan: Aștept în scris explicit scopul, durata vizitei

„Nu am fost informat. Am transmis solicitare oficială, prin intermediul AGA, în clipa în care am avut această informație că este plecat din țară domnul director. Aștept în scris explicit scopul, durata vizitei și ceea ce propune mai departe în interesul companiei (…). Domnul director este subordonat Consiliului de Administrație, care este selectat în baza ordonanței 109 a societăților comerciale cu capital de stat”, a explicat ministrul.

Întrebat dacă ne putem aștepta să plece din funcție actualul șef al Poștei, ministrul Bogdan Ivan a spus: „Nu eu l-am numit în funcție pe domnul director al Poștei Române. A fost un concurs promovat înainte de a ajunge eu în acest minister, a fost creat cu girul și concursul Consiliului de Administrație, care este selectat tot în baza ordonanței 109. Prin urmare, n-am calitatea de a interveni într-o formă sau în alta în acest proces”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:55 - Patru bărbați, reținuți după ce s-au bătut pe o stradă din Ploiești. Unul a folosit spray lacrimogen
23:40 - Cod galben de inundaţii pe râuri din judeţele Tulcea şi Constanţa, până luni după-amiaza
23:01 - Ciprian Ciucu: „Am scos la licitație amenajarea insulei Lacului Morii. Proiectul va avea finanțare europeană” (VIDEO)
22:27 - Ciprian Ciucu: „L-am susținut pe Nicușor Dan cât timp am fost președinte PNL București. El nu mi-a întors această mână întinsă” (VIDEO)
22:11 - Ciprian Ciucu: „PNL cu siguranță nu îl va susține pe Cristian Popescu Piedone” (VIDEO)
21:34 - Ciprian Ciucu: „Nicușor Dan a devenit un politician abil” / „Nu am încredere în sondajele de opinie. Sunt aruncate doar acele procente care îl avantajează pe cel care le comandă”
21:19 - Ciprian Ciucu, întrebat cine va fi candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei: “Nu știu să vă spun! Până acum eu sunt în filmul în care Cîrstoiu e candidatul dar văd și eu știrile și se anunță fel și fel de lucruri” (VIDEO)
20:54 - Ionuț Stroe, despre alegerile prezidențiale: „Nicolae Ciucă e omul potrivit pentru a face această candidatură” (VIDEO)
20:41 - Ionuț Stroe (PNL), despre decizia privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu: „Soluții sunt multe, din ambele partide. Ne dorim să avem acel candidat care să poată să meargă în forță până pe 9 iunie” (VIDEO)
20:10 - Tânăr în stare gravă după ce a fost împuşcat de poliţişti, în apropiere de Botoșani / Unul dintre gloanțe a penetrat organele interne