Donald Tusk, premierul Poloniei: Nu intenționăm să participăm la o intervenție militară în Siria

Donald Tusk, premierul Poloniei: Nu intenționăm să participăm la o intervenție militară în Siria
Premierul polonez Donald Tusk a anunțat, miercuri, că Polonia nu va participa la o intervenție militară în Siria deoarece o asemenea operațiune nu va aduce rezultatele scontate, relatează AFP. "Polonia nu...

Premierul polonez Donald Tusk a anunțat, miercuri, că Polonia nu va participa la o intervenție militară în Siria deoarece o asemenea operațiune nu va aduce rezultatele scontate, relatează AFP.

Polonia nu intenţionează să participe la o intervenţie de acest gen. Nu sunt convins că un atac armat ar putea opri crimele„, a precizat Tusk.

Înţeleg motivaţiile, dar nu împărtăşesc credinţa şi entuziasmul celor care cred că o astfel de operaţiune ar putea avea efecte pozitive„, a explicat premierul.

Polonia încearcă să limiteze participarea în msiiunile militare îndepărtate pentru a se concentra pe modernizarea forțelor de pe teritoriul său.

Noi abandonăm fără ezitare politica misiunilor, anunţată în 2007 într-un exces de zel şi nechibzuit„, a declarat președintele Bronislaw Komorowski în urmă cu câteva săptămâni.