Francois Hollande: Franța este pregătită să intervină în Siria, dacă se vor folosi arme chimice

Francois Hollande: Franța este pregătită să intervină în Siria, dacă se vor folosi arme chimice
Preşedintele Franţei, Francois Hollande, susţine că ţara sa este pregătită să acţioneze direct în Siria dacă regimul al-Assad va folosi arme chimice. Şeful statului francez este de părere că folosirea...

Preşedintele Franţei, Francois Hollande, susţine că ţara sa este pregătită să acţioneze direct în Siria dacă regimul al-Assad va folosi arme chimice. Şeful statului francez este de părere că folosirea armelor chimice de către Siria ar fi „o cauză legitimă pentru intervenţia directă” a comunităţii internaţionale.

Francois Hollande a precizat că Franţa va rămâne vigilentă, împreună cu ceilalţi aliaţi internaţionali, pentru a preveni utilizarea armelor chimice de către regimul sirian. Această măsură ar fi pentru comunitatea internaţională o cauză legitimă pentru intervenţia directă.

„Cunosc dificultatea misiunii, am măsurat riscurile însă problema depăşeşte graniţeie Siriei. Este vorba despre toată securitatea Orientului Mijlociu şi mai ales despre independenţa şi stabilitatea Libanului”, a declarat Hollande.

Pe de altă parte, François Hollande a criticat Rusia şi China, a căror atitudine „slăbeşte”, în opinia sa, capacitatea Consiliului de Securitate al ONU cu privire la criza siriană.

Totodată, şeful de la Casa Albă, Barack Obama, a avertizat recent regimul lui Bashar al-Assad că decizia recurgerii la armele chimice sau chiar mutarea acestora ar reprezenta trasarea unei „linii roşii” pentru Washington ameninţând cu intervenţia militară, în caz de nevoie.

De la începutul violenţelor în Siria, în martie 2011, au murit peste 25.000 de oameni, potrivit unui raport al unei organizaţii nonguvernamentale siriene cu sediul în Marea Britanie.

 

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
12:04 - Rareș Bogdan și liderul grupului PPE, în drum spre Viena pentru „ultimul asalt” privind aderarea României la Schengen: „Ne vom afla față în față cu Karl Nehammer, cancelarul Austriei”
11:56 - Ayatollahul Khamenei cere reexaminarea sistemului cultural al Iranului, în contextul protestelor fără precedent
11:52 - După protestele fără precedent, China relaxează restricțiile împotriva Covid-19
11:43 - 25 de persoane reținute pentru un presupus complot de extremă dreapta pentru răsturnarea statului german. Au fost efectuate arestări și în Austria, și în Italia
11:40 - O tânără mămică a avut parte de șocul vieții sale după ce a născut. Totul s-a întâmplat de Sfântul Nicolae
11:33 - Sărbători fără colindători? Orașul în care cei care pleacă la colindat riscă amenzi cuprinse între 200 și 1.000 de lei
11:21 - Reacția lui Culiță Sterp la apariția informațiilor conform cărora ar fi omorât un om: „M-ați făcut criminal, asta nu o să rămână așa”. Ce măsuri va lua artistul
11:20 - Surse: România insistă pentru un vot pe aderarea la Schengen în Consiliul Justiție și Afaceri Interne. Țara noastră ar putea fi primită în ciuda opoziției manifestate de Austria, într-o premieră istorică (VIDEO)
11:13 - Cine e Jenna Ortega, actrița principală din Wednesday. Detalii pe care nu le știai despre ea
10:59 - Antonio Guterres (ONU): Omenirea a devenit o armă de extincție în masă. Lăsând la o parte visurile iluzorii ale miliardarilor, nu există o Planetă B / Canada cere o țintă de 30% pentru conservarea naturii