Liviu Dragnea, despre dezvăluirile lui Gabriel Oprea: „Habar n-am dacă la celălalt capăt al firului era domnul Coldea. Asta spune domnul Oprea”

Liviu Dragnea, despre dezvăluirile lui Gabriel Oprea: „Habar n-am dacă la celălalt capăt al firului era domnul Coldea. Asta spune domnul Oprea”

Liderul PSD, Liviu Dragnea, i-a dat replica fostului vicepremier Gabriel Oprea, după ce acesta a susținut că l-a ajutat să devină președinte al PSD.

Dragnea a declarat, la Antena 3, că Oprea îi spusese înainte de alegerile din partid că ”statul de drept” a hotărât ca PSD Valeriu Zgonea să devină președinte interimar al PSD, iar Dragnea să fie președinte executiv.

Actualul lideral PSD mai spune că această înțelegere îi fusese comunicată lui Gabriel Oprea de către prim-adjunctul SRI, Florian Coldea.

„Domnul Oprea a spus că m-a ajutat pe mine să devin președintele interimar al partidului în 2015. Îmi pare rău că s-a dus pe subiectul ăsta. Trebuie să spun ce s-a întâmplat atunci. (…) Era luni, foarte cald. Peste două zile urma comitetul CEX în care membrii trebuiau să aleagă președintele interimar. Domnul Oprea mi-a spus că a înțeles de la statul de drept că Zgonea trebuie să fie numărul unu și eu numărul doi în partid. Mi-a zis: ‘Eu cu tine o să conducem și Zgonea o să fie așa’. I-am spus: ’Nu știu ce ai înțeles tu, dar eu miercuri voi candida și cred că voi fi ales președintele interimar al PSD’. A pus mâna pe telefon și a transmis. Mi-a zis că a vorbit cu domnul Coldea. M-am ridicat și am plecat. Seara eram cu câțiva prieteni, am fost sunat insistent ca să mă întâlnesc cu dumnealui la un restaurant. În separeu era domnul Oprea și cu domnul Zgonea. Ulterior a venit și Marian Oprișan. Mi-a zis că a vorbit la statul de drept și se acceptă ca tu să fii președinte interimar și Zgonea numărului doi. I-am zis: ’Nu știu ce ai vorbit și cu cine, nu mai vreau să discutăm subiectul ăsta. Partidul va hotărî miercuri’. Asta a fost discuția despre această speță ridicată de domnul Oprea în spațiul public”, a spus marți seară Liviu Dragnea.

„Habar n-am dacă la celălalt capăt al firului era domnul Coldea. Asta spune domnul Oprea”, a mai spus Dragnea.

Gabriel Oprea a făcut recent dezvăluiri despre relaţia sa cu Liviu Dragnea. Fostul ministru de interne susține că Dragnea a apelat în mai multe rânduri la ajutorul său, iar acest lucru i-a fost decisiv pentru viitorul politic şi chiar personal.

Oprea a oferit două exemple: în 2004, Liviu Dragnea l-ar fi rugat să îl ajute să devină şeful preşedinţilor de Consilii Județene din PSD, iar 2015 Dragnea ar fi apelat din nou la sprijinul său pentru a fi ales şeful PSD (Detalii AICI).