Ludovic Orban: Mă lupt pentru a menține PNL așa cum a fost din 1875, partid al neamului românesc

Ludovic Orban: Mă lupt pentru a menține PNL așa cum a fost din 1875, partid al neamului românesc
Ludovic Orban a declarat că nu e normal ca unii liberali să-și piardă funcțiile doar pentru că-l susțin pe el în continuare la șefia partidului: „Trebuie să înceteze orice fel de utilizare a pârghiilor de putere guvernamentale administrative pentru a reprima colegi”. Foto: Ludovic Orban / Facebook

Liderul PNL spune a participat la conferința de alegeri a PNL Brașov, moment în care a ținut să precizeze că lupta pentru șefia partidului nu o duce în scop personal, ci pentru a păstra principiile și valorile originale ale formațiunii politice.

„Pentru mine bătălia pentru funcția de președinte al PNL nu este o bătălie personală, este o bătălie pentru principii, pentru valori, pentru a menține PNL așa cum a fost din 1875, un partid al neamului românesc, un partid de oameni care își iubesc țara.

Nu poți să afectezi fibra, cultura PNL cu tot felul de instrumente care nu au legătură cu democrația, care nu au nicio legătură cu respectul față de individ și de drepturile sale cu tot felul de tipuri, de cântări care s-au mai practicat și prin alte părți”, a declarat Ludovic Orban, la conferința de la Brașov.

Ludovic Orban, atac la adresa lui Cîțu

Fostul premier nu a ezitat să îl atace pe actualul premier în timpul conferinței de la Brașov. Ludovic Orban este de părere că Florin Cîțu ar trebui să își vadă de guvernare, în loc să folosească resursele în alte scopuri.

Sigur, este bine să clamăm buna guvernare, trebuie să ne concentrăm pe buna guvernare – și eu spun la fel.

Guvernul, miniștrii și premierul trebuie să se concentreze pe a asigura buna guvernare în această perioadă (…) pentru că dacă guvernarea este bună înseamnă că și premierul are o șansă mai bună de a fi ales președinte al PNL.

Din cauza aceasta îl sfătuiesc să se concentreze pe guvernare și mai ales să utilizeze toate resursele Guvernului pentru buna guvernare, să nu cumva să le utilizeze în alte scopuri care nu au nicio legătură cu legea și cu obiectivele guvernării”, a mai explicat președintele Camerei Deputaților.

Ultima oră
14:53 - Fraudă în numele Enel. Dacă și tu ai fost sunat de către necunoscuți pentru a schimba brusc furnizorul de gaze e posibil să fi luat o mare țeapă. Sute de români au fost păgubiți
14:32 - David Popovici, premiat de Ministerul Educației: „Aș vrea să profit de imaginea și de valul pe care l-am creat, să inspir cât mai mulți copii să se apuce de sport”
14:15 - Miniștrii de externe ai României și Marii Britanii, scrisoare către Președintele Consiliului de Securitate al ONU pe tema atacului împotriva vasului „Mercer Street”
13:56 - Fenomenul ce ia amploare! Cum reuşesc turiştii care vin din Grecia să păcălească vameşii la graniţa României cu Bulgaria. Şiretlicul e foarte periculos
13:56 - Cristian Băcanu (PNL): Remarc, la fel ca Președintele Iohannis, că desființarea Secției Speciale pentru Magistrați bate pasul pe loc
13:55 - Șarpe de un metru descoperit în Parcul Herăstrău, aproape de locul de joacă pentru copii
13:09 - GCS: Numărul de infectări cu SARS-COV-2 în ultimele 24 de ore, în creștere
13:02 - INS: Afacerile din comerţul cu amănuntul au crescut în primele şase luni cu 13,4%, în timp ce în luna iunie a fost de 12% faţă de iunie 2020
12:48 - Ambasada SUA din Viena, jefuită. Hoții au furat o piesă în valoare de 700.000 de euro
12:31 - Klaus Iohannis, critici la adresa ministrului Justiției, Stelian Ion: „Nu a găsit calea potrivită pentru desființarea SIIJ” / „Sunt şi alte reforme care au fost promise şi deocamdată auzim că se întâlnesc şi se discută”