Mihai Tudose, despre aderarea la Schengen: Nu cred că se mai poate face nimic și nu știu ce naiba mai negociem / Ultima dată când m-am uitat pe o hartă nu aveam graniţă cu Austria, poate au ei alte hărţi

Mihai Tudose, despre aderarea la Schengen: Nu cred că se mai poate face nimic și nu știu ce naiba mai negociem / Ultima dată când m-am uitat pe o hartă nu aveam graniţă cu Austria, poate au ei alte hărţi
Foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Europarlamentarul PSD Mihai Tudose crede că nu se mai poate face nimic pentru aderarea României la Schnegen anul acesta și, de altfel, nici nu înțelege ce mai negociem, de vreme ce îndeplinim toate criteriile tehnice.

Tudose nu crede că vom fi primiți în Schengen anul acesta

„Eu nu cred că se mai poate face nimic şi nu ştiu ce naiba mai negociem, că toată lumea a recunoscut că am îndeplinit toate criteriile tehnice care trebuiau îndeplinite. Eu nu cred că vom fi nici pe ordinea de zi (la Consiliul JAI de zilele acestea), ţineţi minte ce vă spun”, a declarat Mihai Tudose la Antena 3 CNN, citat de News.ro.

În schimb, în opinia sa, Croația „va intra fluierând”.

„Ultima dată când m-am uitat pe o hartă nu aveam graniţă cu Austria, poate au ei alte hărţi”, a mai comentat Mihai Tudose.

Asta după ce oficialii austrieci și-au justificat opoziția vizavi de intrarea noastră și a bulgarilor în Schengen prin faptul că nu am făcut suficient pentru a ne securiza frontierele și astfel ei s-au trezit cu o mulțime de migranți economici.

Social-democratul crede că, în fapt, altele sunt motivele austriecilor: „de ordin politic, economic, pe care nu le pot spune acele state, public, pe masă”.

De ce se opune Austria aderării României la Schengen. Argumentul oficial

Cancelarul austriac Karl Nehammer a declarat, marți, că țara sa se opune aderării României la Schengen din cauza problemelor de la frontiere.

„Nu există o aprobare din partea Austriei pentru extinderea cu Bulgaria și România. Este nevoie de mai mult timp. Avem 75.000 de imigranți ilegali neînregistrați în Austria. Asta înseamnă că au sărit granița externă a Uniunii Europene și au ajuns într-o țară internă, așa cum e Austria. Trebuie întâi să răspundem la aceste întrebări de securitate”, a declarat Nehammer.

Anterior, el a dat exemplu pozitiv Croația și a criticat celelalte două țări: Croația și-a „îndeplinit toate obligaţiile, întrucât vedem de unde vin migranţii ilegali, iar România şi Bulgaria au probleme în a-şi proteja frontierele”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`