Austria se opune aderării României la spațiul Schengen. Karl Nehammer: „Este nevoie de mai mult timp” / Lucian Bode spunea recent că a fost „asigurat” de omologul austriac că declarațiile „nu sunt îndreptate împotriva României”

Austria se opune aderării României la spațiul Schengen. Karl Nehammer: „Este nevoie de mai mult timp” / Lucian Bode spunea recent că a fost „asigurat” de omologul austriac că declarațiile „nu sunt îndreptate împotriva României”
Cancelarul Austriei, Karl Nehammer. Foto: Hepta.ro / DPA Images / Herbert Neubauer

Cancelarul austriac Karl Nehammer a declarat, marți, la Tirana, în marja Summitului UE – Balcanii de Vest, că Viena se opune aderării României la spațiul Schengen, potrivit Digi24.ro.

Austria se opune aderării României la spațiul Schengen, sugerează cancelarul Karl Nehammer

Karl Nehammer susține că „este nevoie de mai mult timp” pentru a primi România și Bulgaria în spațiul Schengen.

„Ministrul de Interne a precizat clar. Nu există o aprobare din partea Austriei pentru extinderea cu Bulgaria și România. Este nevoie de mai mult timp. Avem 75.000 de imigranți ilegali neînregistrați în Austria. Asta înseamnă că au sărit granița externă a Uniunii Europene și au ajuns într-o țară internă, așa cum e Austria. Trebuie întâi să răspundem la aceste întrebări de securitate”, a spus cancelarul austriac.

Aflat și el la Summitul UE – Balcanii de Vest, președintele Klaus Iohannis a declarat că România va discuta și va negocia „până în ultimul moment”.

„Încă se discută, se negociază. Joi această chestiune se va afla pe masa Consiliului, în format JAI, de miniștri de interne și de justiție. Acolo sigur că se va discuta in extenso această chestiune. Până atunci, este nevoie încă de negocieri, încă se discută pe textul acelei decizii. Noi suntem angajați să stăm hotărâți până în ultimul moment și să ducem decizia acolo unde o dorim noi (…). În continuare se discută și se negociază. Nu ne vom opri din discutat și negociat până în ultimul moment”, a afirmat Președintele României.

Lucian Bode (MAI) spunea recent că a fost „asigurat” de omologul austriac că declarațiile „nu sunt îndreptate împotriva României”

Este important de amintit că ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, care a efectuat și luni o vizită la Viena, declara pe 23 noiembrie că omologul său austriac l-a „asigurat” că declarațiile privind migranții nu vizau România.

„Omologul meu austriac m-a asigurat în mai multe rânduri că ultimele declarații pe subiectul Schengen nu sunt îndreptate împotriva României, ci subliniază nevoia de acțiune urgentă în privința gestionării provocărilor migraționiste care afectează Austria”, a spus Lucian Bode pe 23 noiembrie, potrivit G4Media.ro.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:04 - Ştefan Pălărie, despre examenul de admitere la liceu, separat de Evaluarea Națională: Naște multă rezistenţă pentru că atinge un subiect sensibil. Dacă nu ai bani de meditaţii, vei fi sortit examenului săracilor
23:55 - Trei polițiști din SUA au împușcat un bărbat fără picioare ce se afla într-un scaun cu rotile. Cum și-au motivat polițiștii fapta (VIDEO)
23:53 - Oamenii se tem de o posibilă poluare cu produse petroliere pe Râul Argeș / S-au putut observa dâre de combustibil
23:43 - Noi proteste masive în Franța față de reforma pensiilor: Sindicatele spun că au fost 2,8 milioane de manifestanţi (VIDEO)
23:14 - Care este pasiunea neștiută a Deliei Matache / Mama ei o pedepsea în copilărie când făcea acest lucru
23:10 - O pasageră din Italia s-a dezbrăcat și s-a bătut cu însoțitorii de bord. Membrii echipajului au legat-o de scaun
22:58 - Gheorghe Ialomițianu (PMP): Guvernul se împrumută, și o face la dobânzi tot mai mari, în loc să ia fondurile europene, care sunt gratis. Riscăm să pierdem o parte din banii UE (VIDEO)
22:53 - Reșițenii s-au descălțat înainte să intre în noul tramvai livrat de turci. De ce au fost nevoiți să facă acest gest (VIDEO)
22:35 - Țigările electronice de tip VAPE, mai dăunătoare decât țigările obișnuite / Provoacă mai multă inflamație în plămâni
22:19 - CCR a amânat iar dezbaterea sesizării depusă de USR și Forța Dreptei asupra legii care majorează salariile primarilor şi şefilor de consilii judeţene