Va face doza booster Alexandru Rafila? Răspunsul ministrului Sănătății: „Punem prea multă presiune…”

Va face doza booster Alexandru Rafila? Răspunsul ministrului Sănătății: „Punem prea multă presiune...
Foto: Alexandru Rafila / Facebook

Alexandru Rafila a vorbit marți seară, în emisiunea lui Marius Tucă, despre doza booster a serului anti-COVID-19. Ministrul Sănătății a precizat că și-ar face și el doza a treia doar dacă va fi condiționat la nivelul Uniunii Europene (UE) pentru a călători.

„Punem prea multă presiune pe astfel de subiecte.

(…) Dacă trebuie să circul în spațiul comunitar…”, a declarat Alexandru Rafila marți seara, la Aleph News.

Totodată, Rafila a declarat că nu-și face probleme de eventuale efecte adverse pe termen scurt sau lung din cauza vaccinului.

„Nu am nicio problemă să fac o doză suplimentară, pentru ca nu se întâmplă absolut nimic”, a adăugat ministrul Sănătății.

Alexandru Rafila, despre varianta Omicron a SARS-COV-2: „Formele de boală sunt absolut banale”

Până în prezent, opt cazuri de infectare cu varianta Omicron au fost confirmate în România. De asemenea, nu a fost raportat niciun deces. Alexandru Rafila a subiniat faptul că tulpina Omicron deși este mai contagioasă, este mult mai puțin agresivă decât cele precedente.

„Formele de boală sunt absolut banale, la unul dintre ei nici măcar nu au apărut simptomele”, a precizat Rafila.

Oficialul de la Sănătate a mai precizat că înainte de cele două doze de ser anti-COVID a fost infectat cu SARS-COV-2 și recomandă doza booster persoanelor vulnerabile, deci celor cu vârsta de peste 60 de ani.

Varianta Omicron ar putea anunța sfârșitul pandemiei de COVID-19

Oamenii ar putea resimți COVID-19 ca pe o banală viroză respiratorie, care fie nu va produce niciun fel de risc, fie va genera riscuri minime asupra stării de sănătate, a explicat Radu Țincu, medic primar ATI la Spitalul Floreasca, vineri seară, pentru B1 TV.

„Da, cu siguranță poate fi. Dacă într-adevăr că această nouă variantă virală e mult mai blândă și nu va produce forme severe care să pună în pericol viața oamenilor, este evident că atunci coabitarea va fi mult mai facilă, oamenii într-adevăr vor resimți COVID-19 ca pe o banală viroză respiratorie, care nu va produce niciun fel de risc sau riscurile sunt foarte puține asupra stării de sănătate, însă, vedeți, și aici trebuie să avem un pic de răbdare. Pentru că acele date statistice pe care le avem din Africa de Sud evaluează o populație foarte tânără”, a declarat Radu Țincu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`