CTP, atac dur la adresa FRF, după verdictul dat în cazul Sepsi – FCU Craiova: „Absurdul îmi provoacă iritații pe piele. Asta mi se întâmplă și în urma deciziei”

CTP, atac dur la adresa FRF, după verdictul dat în cazul Sepsi - FCU Craiova: „Absurdul îmi provoacă iritații pe piele. Asta mi se întâmplă și în urma deciziei”
Captură Video - Europa FM / Youtube

Gazetarul Cristian Tudor Popescu consideră că prin decizia pe care a luat-o Federația Română de Fotbal în cazul Sepsi – FCU Craiova, cea de rejucare a meciului, se legitimează scandările xenofobe pe stadioanele din România.

CTP: „Justiția nu pedepsește pe nimeni și decide reconstituirea evenimentelor la fața locului”

„Atunci când nu face parte din artă, absurdul îmi provoacă iritații pe piele. Asta mi se întâmplă în urma deciziei FRF în cazul scandărilor xenofobe la meciul Sepsi Sf. Gheorghe-FCU Craiova: se va rejuca meciul, întrerupt de arbitru din pricina respectivelor scandări. Asta după ce Comisia de Disciplină a FRF hotărâse sancționarea FCU Craiova cu meci pierdut 0-3.

Mai întâi, argumentul FRF: scandările au fost xenofobe, nu rasiste, iar regulamentele prevăd oprirea meciului doar în cazul strigăturilor rasiste. Acest „doar”, pe care l-am întâlnit și în articole de presă, e stupefiant: ce deosebire, ca gravitate, este între a fi rasist și a fi xenofob? E mai puțin rău să strigi: „Afară, afară cu ungurii din țară!” decât „Afară, afară cu negrii și vietnamezii din țară!”, deoarece ungurii sunt o etnie, în vreme ce negrii și vietnamezii reprezintă alte rase?! Un răspuns afirmativ înseamnă creier pané”, a scris Cristian Tudor Popescu într-un editorial pentru GSP.

Gazetarul susține că mesajul transmis de FRF e același lucru ca atunci când se comite o infracțiune colectivă gravă, iar Justiția nu pedepsește pe nimeni și decide reconstituirea evenimentelor la fața locului cu persoanele implicate.

De asemenea CTP mai spune că FRF dă ghes manifestărilor xenofobe pe stadioanele din România și că încurajează mârlănia în sport, nevăzând vreo deosebire între scandările antimaghiare și înjurăturile „suporterilor” echipei feminine de handbal Rapid la adresa Cristinei Neagu.

„Apoi, mesajul pe care îl transmite FRF zișilor troglodiți strigaci. E ca și cum, în urma producerii unei infracțiuni colective grave, Justiția nu pedepsește pe nimeni și decide reconstituirea evenimentelor la fața locului, cu aceleași persoane – în caz că infracțiunea nu se repetă la reconstituire, e-n regulă!

În ultimă instanță, FRF dă ghes manifestărilor xenofobe – nu rasiste, nu, Doamne ferește! – de pe stadioanele României. De fapt, încurajează mârlănia în sport – nu văd nicio deosebire între scandările antimaghiare și înjurăturile „suporterilor” echipei feminine de handbal Rapid la adresa Cristinei Neagu, care joacă la CSM. Finalmente, e vorba de un brânci spre degradarea dezgustătoare a ideii de suporter.

Înțeleg că Sepsi va ataca decizia la forurile de arbitraj europene. E bine, așa se mai face și fotbalul românesc cunoscut pe plan internațional, dacă cu Naționala nu merge decât la Aeroportul Otopeni.”, a mai scris gazetarul în acel editorial, potrivit sursei citate.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:47 - Nelu Cortea și Cătălin Bordea au câștigat America Express 2023! Premiul încasat de cei doi după ce au parcurs „Drumul Aurului”
23:28 - Netanyahu l-a demis pe ministrul apărării, primul membru de top din partidul premierului israelian care a cerut oprirea reformei judiciare
23:10 - Alina Mungiu-Pippidi: Mă îndoiesc că generalul Ciucă există. Ar fi un total dezastru electoral să fie candidatul PNL la prezidențiale. Liberalii se scufundă și pentru că sunt lipsiți de orice fel de lideri (VIDEO)
22:46 - Un magazin complet digitalizat, în teste la Carrefour: „Clienții pot face cumpărăturile în 20 de secunde”
22:29 - Alina Mungiu-Pippidi: De la început, Iohannis a așteptat să i se spună de la Bruxelles ce să facă în majoritatea problemelor de politică externă (VIDEO)
22:07 - Marcel Ciolacu: PNL nu e prea confortabil în acest moment în sondajele de opinie
21:39 - Rapidistele exultă după calificarea în sferturile Ligii Campionilor: „A fost în top 3 cele mai nebune jocuri din carieră” / „Satisfacția este enormă” / „Vreau ca atât noi, cât și CSM București să ajungem în Final Four”
21:13 - Sorana Cîrstea e în optimi la Miami! Românca a reușit un nou meci mare și și-a egalat cel mai bun rezultat la turneul WTA 1000 din SUA
21:06 - Marcel Ciolacu: Aș vrea o tendință mai mare către acest patriotism economic în viitorul program de guvernare / O să venim cu o schemă de încurajare a producției de produse alimentare în România
20:39 - Expert antidrog: Traficul și consumul de droguri se împletesc cu alte fenomene infracționale grave și prezintă un pericol pentru societate / În ultimii ani, au venit intens părinții către organele de aplicare a legii (VIDEO)