Cum se simte arbitrul Ovidiu Hațegan după ce a suferit un infarct, la doar 41 de ani

Cum se simte arbitrul Ovidiu Hațegan după ce a suferit un infarct, la doar 41 de ani
Foto: Hepta.ro / Abaca Press / AA/ABACA

Internarea de urgență a arbitrului Ovidiu Hațegan a luat prin surprindere lumea fotbalului. Cel mai bine cotat central român la nivel internațional a ajuns în stare gravă la Institutul de Boli Cardiovasculare din Timișoara.

Duminică, la doar 41 de ani, Hațegan a suferit un infarct. Centralul a simțit dureri puternice în zona pieptului. Odată ajuns la un spital din Arad, medicii i-au spus că a suferit un infarct și l-au transferat de urgență la un spital din Timișoara, unde i-a fost montat un stent.

Ovidiu Hațegan era la locuința sa din Arad în momentul în care a reclamat dureri foarte puternice în zona pieptului. Arbitrul își încheiase cu puțin timp în urmă antrenamentul fizic pe care îl parcurge zi de zi.

Managerul spitalului, Luca Constantin Tudor, a oferit prima reacție în urma operației. Medicii nu se pot pronunța încă dacă arbitrul român va mai putea să-și desfășoare activitatea profesională.

„Domnul Haţegan a ajuns în cursul nopţii, de urgenţă, adus cu ambulanţa de la Arad, într-o stare gravă. Noi suntem singurul institut din vestul României care tratează infarctul miocardic acut prin mijloace intervenţionale. În concluzie, pentru că avem o linie de gardă care asigură permanenţa la laboratorul de angiocoronografie, a fost introdus de urgenţă în sală, i-am făcut angiografia, am constatat că are o arteră înfundată şi i s-a pus un stent.

Starea lui este stabilă, în prezent este foarte bine, continuăm să-i facem nişte investigaţii suplimentare şi în acest fel vom vedea şi ce se întâmplă în continuare cu cariera dânsului. Referitor la gravitate, sigur, toată lumea ştie că un infarct miocardic acut are o mortalitate care poate să meargă până la zece la sută. În condiţiile în care pacientul este adus într-un timp util la spital, ceea ce a fost şi cazul dânsului, sigur că prognosticul lui este mult mai bun.

Nu cred că se pune problema de complicaţii ulterioare majore, iar în ceea ce priveşte cariera sportivă nu ne putem pronunţa în acest moment, dar depinde cum vor evolua lucrurile în continuare şi, bineînţeles, de opţiunea lui”, a declarat într-o conferință de presă managerul spitalului în care se află internat Ovidiu Hațegan.

Tineri sportivi decedați în ultimul an

În ultimul an, mai mulți sportivi din diverse discipline au suferit probleme la inimă/probleme de respirație, care fie le-au creat disconfort temporar, fie le-au provocat prăbușirea pe teren, respectiv retragerea din sport sau decesul.

Printre aceștia s-au numărat fotbaliștii Christian Eriksen, Sergio Aguero, Victor Lindelof, Jefte Betancor, Osmane Coulibaly, Adama Traore, John Fleck, Charlie Wyke, Alexandru Răuță, Marcos Menaldo (decedat la 25 de ani), Sofiane Lokar (decedat la 30 de ani), baschetbalistul Stevan Jelovac (decedat la 32 de ani), atletul Fabio Pedretti (decedat la 24 de ani), tenismenii Rafael Nadal, Nikoloz Basilashvili, poloistul Andrei Drăghici (decedat la 23 de ani).

Urmăriți B1TV.ro și pe
`