Experimentul unui youtuber. Cât rezistă o Tesla la -20 de grade, pe loc, cu climatizarea pornită (VIDEO)

Experimentul unui youtuber. Cât rezistă o Tesla la -20 de grade, pe loc, cu climatizarea pornită (VIDEO)
Foto: Pixabay

Un youtuber din Norvegia a realizat un experiment pentru a vedea cât reușește o mașină electrică Tesla să mențină climatizarea pornită la temperaturi de -20 de grade Celsius, potrivit PiataAuto.md.

Cât rezistă o Tesla la -20 de grade

Pentru experimentul său, youtuber-ul a folosit un model Tesla mai vechi, iar acesta a consumat circa 2,0 – 2,1 kW pentru a menține habitaclul cald. Altfel spus, consumul a fost de aproximativ 2,1 kWh pe oră, respectiv aproximativ 50 kWh pentru 24 de ore de staționare similară.

Mașina a rezistat mai puțin de 48 de ore, până când a consumat cei 96,4 kWh pe care îi avea disponibili bateria, deși utilizatorul a utilizat toate șiretlicurile pentru a grăbi epuizarea bateriei. Problema a fost că, în momentul în care a ajuns la zero, bateria n-a mai mers încărcată la priză.

În cazul multor mașini electrice, este important să evităm epuizarea completă a bateriei principale, cu atât mai mult în condiții de temperaturi extreme.

Youtuber-ul nu este la primul experiment. Într-un exercițiu anterior obținuse patru zile de rezistență. Altfel spus, mașina a rezistat mai mult decât una cu motorizare cu combustie, care la temperaturi de -20 de grade ar consuma cel puțin 1,4 – 1,8 litri per oră, ceea ce înseamnă că n-ar avea suficient combustibil pentru a rezista 100 de ore în frig.

În noul experiment, totuși, a fost vorba despre o baterie mai degradată, care a trecut prin reparații, iar temperaturile de afară au fost mai scăzute.

„Cutia neagră”, obligatorie pentru mașini din iulie 2024

Vehiculele noi vor trebui să dispună, începând din 7 iulie 2024, de un dispozitiv similar cu celebra cutie neagră pe care o au avioanele pentru eventualitatea unui accident.

Potrivit ADAC Press, dispozitivul Event Data Recorder surprinde un interval scurt înainte și după accident, iar rolul său este să ajute la o mai bună înțelegere a situațiilor de acest gen. Totuși, datele de pe EDR nu ar trebui utilizate ca sursă unică pentru reconstituirea unui accident, fiind mai degrabă un element de sprijin. Instrumentul nu permite filmarea și nu salvează date despre mașinile celorlalți participanți la trafic.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
17:42 - O româncă a aflat că e căutată de 9 ani în Belgia, când a solicitat pașaport în SUA. Ce acuzaţii i se aduc
17:28 - Vor fi maxim 16 ministere în noul Guvern. Decizia coaliției
17:27 - Gheorghe Ialomițianu: Guvernul actual a sacrificat finanțele României pentru câștigarea alegerilor. Numai de la începutul anului datoria publică până în septembrie a crescut cu 140 de miliarde de lei, mai mult decât în pandemie (VIDEO)
17:04 - Consiliul JAI discută joi despre data de eliminare a controalelor la frontieră pentru România și Bulgaria, anunță MAI. Cătălin Predoiu va participa la eveniment
17:02 - Un italian a rămas fără 33.000 de euro după ce s-a îndrăgostit de o româncă. Cum l-a păcălit
17:01 - Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică: Atacul cibernetic asupra Electrica a aparţinut grupării Lynx Ransomware
16:59 - Cunoscut epidemiolog din România, despre Boala X: „Rata de mortalitate este 7,6%. La COVID era de 1%”. Care sunt cele mai frecvente simptome
16:43 - Prima reacție a lui Clotilde Armand după pierderea procesului cu ANI: „Justiția lui Ciolacu funcționează” / „Voi ataca decizia la instanțele europene”
16:42 - Macron și Tusk vor discuta despre o forță de menținere păcii în Ucraina, cu 40.000 de trupe străine
16:36 - Diana Stoica, despre discuțiile dintre partidele pro-europene: “Suntem în etapa în care stabilim ce vrem să facem împreună, să punem niște baze solide, un calendar cu niște măsuri concrete pe care să le luăm” (VIDEO)