Înscrierile în programele Rabla Clasic şi Rabla Plus încep pe 13 mai. Tanczos Barna: Interesul e uriaș pentru mașinile electrice și hibrid. E un record european (VIDEO)

Înscrierile în programele Rabla Clasic şi Rabla Plus încep pe 13 mai. Tanczos Barna: Interesul e uriaș pentru mașinile electrice și hibrid. E un record european (VIDEO)
Tanczos Barna (UDMR), ministrul Mediului, a vorbit, pentru B1 TV, despre programele Rabla Plus și Rabla Clasic. Sursă foto: Guvernul României / Facebook

Înscrierile pentru programele Rabla Clasic și Rabla Plus au fost amânate cu o săptămână, urmând să înceapă pe 13 mai. Ministrul Mediului, Tanczos Barna (UDMR), a declarat vineri, pentru B1 TV, că numărul de solicitări mai ales pentru Rabla Plus este foarte mare, motiv pentru care și bugetele alocate programelor au crescut. Ministrul s-a referit în mod special la interesul uriaș al românilor pentru mașinile electrice și hibrid.

Declarațiile au fost făcute în cadrul Știrilor B1 TV, prezentate de Luiza Cergan.

Tanczos Barna, despre programele Rabla Plus și Rabla Clasic

„Pe 13 mai începe noua sesiune de depunere a solicitărilor pentru Rabla Plus și Rabla Clasic. Programul a început, de fapt, în februarie, e anul cu cel mai mare matinal start să spun.

Am început foarte repede programul și datorită acestui lucru am avut un număr foarte mare de solicitări, motiv pentru care a trebuit să regândim un pic lansarea sesiunilor de solicitări și bugetul disponibil e împărțit în două: pentru sesiunea din mai și cea din septembrie.

În sesiunea din mai vom avea aproximativ 500 de milioane de lei pentru persoane fizice, jurdice și administrativ-teritoriale, primării, pentru Rabla Clasic, și în jur de 400 de milioane pentru Rabla Plus”, a declarat ministrul Mediului, pentru B1 TV.

Pentru mașinile cu motoare clasice, sprijinul e de 7.500 de lei, din care 1.500 de lei e bonusul pentru mașini mai vechi de 15 ani.

„La mașinile electrice, prima e de aproape 10.000 de euro, 4.500 de lei se bonusează și acolo cu 1.500 de lei mașinile mai vechi de 15 ani. De anul acesta, se pot casa două mașini pentru o singură mașină cumpărată, fiind suplimentată suma de care beneficiază persoana fizică sau juridică”, a mai spus ministrul.

Românii, tot mai interesați de mașinile electrice și hibrid, spune Tanczos Barna

„Interesul e uriaș pentru mașinile electrice și hibrid. E bugetul care se va consuma probabil cel mai repede anul acesta.

Înscrierile de mașini electrice, față de 2021, a crescut de patru ori în primele patru luni ale lui 2022. E un record european. Suntem țara cu cea mai mare creștere față de 2021, interesul e enorm și, în paralel, se dezvoltă și rețeaua de stații de încărcare”, a mai afirmat ministrul Mediului.

Urmăriți B1TV.ro și pe