Cât costă laptele la noile dozatoare care au apărut în țară. Comercianții se laudă cu vânzările pe care le fac

Cât costă laptele la noile dozatoare care au apărut în țară. Comercianții se laudă cu vânzările pe care le fac
sursă foto: captură YT

Dozatoarele de lapte din magazine și piețe aduc din ce în ce mai mulți clienți. Chiar dacă prețul unui litru de lapte este mai mic în supermarket, calitatea este cea care justifică prețul, au spus consumatorii. Aparatele sunt alimentate de două ori pe zi de fermierii care au atestat de la Autoritatea Sanitar Veterinară.

În cea mai mare piață din București, oamenii vin de dimineață pentru a cumpăra lapte de la dozator, conform Observator news.
„Gustul este foarte bun. Nu ştiu câtă grăsime are trasă din el faţă de cel din magazin. Poţi să-l fierbi şi îl bei. Îl ţi în congelator, îl scoţi şi are acelaşi caimac”, a spus Gheorghe, un client.

Cât costă 2 litri de lapte de la dozator

Prețul este puțin mai mare decât cele mai ieftine sortimente din magazine, dar clienții spun că gustul este mai bun. În supermarket-uri, un litru de lapte de 1,5% grăsime este 5 lei, iar cu 3,5% grăsime este 6,76 lei.
„Este cel mai bun lapte. Este diferenţă mare, ca de la cer la pământ. Vine direct de la sursă. Este natural, nu are apă cum pun alţii”, transmite un client.
„14 lei este cu sticlă cu tot, 2 litri. Ne place şi cumpăr cam de două ori pe săptămână, de trei, depinde”, a declarant un altul.
„Consumatorul începe să-şi dea seama de calitate. Laptele nestandardizat are un procent de grăsime mult mai mare. Grăsmiea la laptele nestadndardizat variază între 3,8 şi 4,1%”, a afirmat Costel Stanciu, asociaţie alimente.

Comercianții au parte de succes

Comercianții se bucură de succes și spun că nu rămân cu marfă de la o zi la alta.
„Sunt zile când se vând şi 1.200 de litri, dar sunt şi zile când se vinde mai puţin. În general, făcând aşa o medie este bine”, a spus Gina, o vânzătoare.
Astfel de dozatoare nu se pot folosi până când comerciantul nu primește un atestat de la Autoritatea Sanitar Veterinară, care să dovedească faptul că produsul este bun pentru consum.
La nivel național sunt peste 500 de astfel de dozatoare, dintre care 100 sunt în București.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`