De ce unii consumatori preferă laptele UHT / Diferențele dintre laptele normal și cel pasteurizat la temperatură înaltă

De ce unii consumatori preferă laptele UHT / Diferențele dintre laptele normal și cel pasteurizat la temperatură înaltă
Sursa foto: Pixabay

Laptele etichetat cu UHT pe ambalaj poate fi găsit în cele mai multe magazine, însă acesta nu ar trebui cumpărat fără a ști că, din anumite puncte de vedere se diferențiază de laptele normal. Acest aliment este preparat în mod diferit față de celelalte tipuri de lapte, ceea ce îi  permite să fie depozitat și consumat într-un mod diferit, potrivit evz.ro.

Laptele UHT poate fi păstrat până la șase luni

Laptele UHT, prescurtarea de la Ultra High Temperature sau ultrapasteurizat, este lapte pasteurizat la temperaturi extrem de ridicate. Este un tip de lapte care poate fi găsit în majoritatea supermarketurilor.

În timpul procesului de producție, laptele este încălzit timp de 15-20 de secunde la o temperatură de 75°C, eliminând astfel majoritatea bacteriilor, precum Salmonella și Escherichia coli. În plus, procesul de pasteurizare reduce riscul contaminării ulterioare a produselor lactate și previne mucegaiul și alți factori care pot cauza alterarea lor, scrie sursa citată.

Producătorii susțin că, în comparație cu pasteurizarea clasică, laptele UHT poate fi păstrat în cutii sigilate pentru o perioadă mult mai lungă de timp, de până la șase luni, însă „după deschiderea unei cutii cu lapte UHT, acesta trebuie consumat în maximum trei zile”.

De ce unii consumatori preferă laptele UHT

Spre deosebire de laptele normal, cel UHT are unele beneficii, drept pentru care mulți consumatori preferă această variantă.

Unul dintre beneficii este că laptele UHT poate fi depozitat la temperatura camerei sau într-o cămară, până la data de expirare, în cazul în care cutia nu a fost deschisă. Datorită perioadei lungi de valabilitate, poate fi cumpărat în cantități mari și păstrat.â

Laptele UHT nu își pierde valorile nutriționale pe perioada garanției și nici nu conține conservanți, deoarece bacteriile și sporii periculoși sunt omorâți prin expunerea la temperaturi foarte înalte. Important de știut este că acesta nu necesită fierbere, potrivit libertateapentrufemei.ro.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:45 - Potra, apel către generalii din jandarmerie să-i aresteze „pe cei care au dat lovitura de stat„ / ”Atâta timp cât România e condusă de slugile globaliștilor nu se rezolvă nimic”
23:07 - Elena Lasconi, după protestul AUR: „Mă aștept ca tensiunea socială să crească”
22:51 - Diana Buzoianu (USR): „Călin Georgescu este un om al sistemului, un om care în loc să fie taxat de către autoritățile din România este scăpat printre degete”
21:58 - Călin Georgescu: „Poporul român, trezit la conștiință, luptă pentru singurul principiu demn al întregii lumi libere: alegerile democratice și reluarea turului al doilea al alegerilor prezidențiale”
21:43 - Înșelătoria cunoscută sub numele de „Abonamentul” face ravagii în România
21:03 - Claudiu Târziu, despre actele de huliganism de la protestul AUR: „Am informații certe că cei care s-au dedat la anumite acte absolut reprobabile nu făceau parte din cei aduși de parid” / Ce spune despre prezența lui Horațiu Potra la protest
20:16 - Apropiat al lui Horațiu Potra, prins de polițiști cu suma de 40.000 euro cash asupra, în timpul protestului AUR (VIDEO)
19:43 - Jandarmii au găsit 11 fumigene în bagajul unui bărbat venit la protestul AUR din Capitală
19:02 - Violențe la protestul AUR din Capitală. O mașină a știrilor B1 TV a fost vandalizată iar un operator a fost lovit cu brutalitate (VIDEO)
18:30 - Descoperire macabră în Bihor: Două cadavre prezentând urme de violență au fost găsite într-o casă din comuna Tarcea