Cristian Tudor Popescu a comentat amenințarea nucleară a Rusiei. CTP: „Dacă recurge la arme nucleare, abia atunci existența Rusiei este amenințată”

Cristian Tudor Popescu a comentat amenințarea nucleară a Rusiei. CTP: „Dacă recurge la arme nucleare, abia atunci existența Rusiei este amenințată”
Cristian Tudor Popescu. Sursa foto: Facebook

Cristian Tudor Popescu a comentat amenințarea nucleară a Rusiei și declarațiile pe care le-a făcut purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov despre care spune că sunt „o idioție”.

Gazetarul a explicat declarațiile acestuia și a precizat faptul că existența Rusiei nu a mai fost amenințată de3 la Hitler. El a amintit faptul că niciun stat democrat nu a atacat sau amenințat Rusia de-a lungul timpului, iar recurgerea la propriile arme nucleare ar putea totuși să reprezinte o „amenințare la adresa existenței Rusiei”.

Ce spune Cristian Tudor Popescu despre amenințările nucleare ale Rusiei

Gazetarul a comentat, la Digi24, afirmațiile făcute de purtătorul de cuvânt al Kremlinului, potrivit cărora Rusia ar face uz de armele nucleare doar dacă ar considera că existența ei este amenințată.

CTP a atras atenția asupra faptului că de la Hitler Rusia nu a mai foste amenințată și atacată, iar statele democratice nu au încercat și nici intenționat niciodată să facă acest lucru. El a ținut însă să precizeze că cea care a atacat și invadat alte state au fost Federația Rusă.

Ce spune Peskov. Rusia va face uz de arme nucleare doar dacă îi va fi amenințată existența. Hai să raționăm puțin, să vedem ce idioție poate să debiteze craniul ăsta vorbitor.

Mai întâi, cum să-i pui Rusiei existența în pericol. Cine să i-o pună? De la Hitler, din 1941, Rusia nu a fost atacată de nimeni. Ea a atacat! În stânga și în dreapta – a atacat Ungaria, a atacat Cehoslovacia, a atacat Polonia, și știu ce spun, dar nu intru în detalii. A atacat Afganistanul, Georgia, Crimeea, ș.a.m.d.

De atunci, nimeni nu a atacat Rusia. Niciodată o țară democratică nu a atacat Rusia. Rusia a fost atacată de Hitler, care era reprezentantul unui imperiu la fel de teribil ca imperiul lui Stalin. Dar niciodată o țară democratică și, în general, nimeni nu a atacat Rusia”, a spus CTP, la Digi 24. 

CTP: Dacă ar fi folosi arme nucleare, existența Rusiei ar fi amenințată

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a declarat că existența Rusiei ar fi cu adevărat amenințată doar în cazul în care ar face uz de arme nucleare.

El spune: „Dacă va fi existența Rusiei amenințată”, lucru imposibil, în clipa de față, atunci „vom recurge la arme nucleare”. Păi dacă recurge la arme nucleare, abia atunci existența Rusiei este amenințată.

Este singura posibilitate ca Rusia să dispară, ca existența ei să fie amenințată. Observați ce idioție poate să lanseze omul ăsta ca să ce? Ca să sperie oamenii care nu vor să raționeze cu privire la ce debitează Kremlinul”, a mai spus gazetarul, potrivit sursei citate mai sus.

Urmăriți B1TV.ro și pe