IGSU: Cei 142 de pompieri au ajuns cu bine în Grecia. Va urma o perioadă în care fiecare efort contează, fiecare sprijin va face diferența (VIDEO)

IGSU: Cei 142 de pompieri au ajuns cu bine în Grecia. Va urma o perioadă în care fiecare efort contează, fiecare sprijin va face diferența (VIDEO)
Imagine surprinsă pe insula Evia din Grecia, în 8 august 2021. Foto: Hepta.ro / Zuma Press / Eurokinissi

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a anunțat, sâmbătă seară, că pompierii români trimiși în Grecia au ajuns cu bine. Potrivit IGSU, baza salvatorilor români este stabilită în zona Elefsina, la nord de Atena.

Cei 142 de pompieri au ajuns cu bine în Grecia, a precizat IGSU

„Cei 142 de pompieri au ajuns cu bine în Grecia! Baza salvatorilor români este stabilită la Nord de Atena, în zona Elefsina. Va urma o perioadă în care fiecare efort contează, fiecare sprijin va face diferența! Reamintim faptul că autoritățile elene au rol principal în coordonarea întregii misiuni, aceștia fiind responsabili de configurarea planului de intervenție, gruparea numerică a forțelor și efectivelor care alcătuiesc un modul pregătit în a acționa în vederea limitării răspândirii incendiilor de pădure. În mod permanent se menține legătura cu ofițerul elen delegat în asistarea și buna desfășurare a întregii misiuni derulate de salvatorii români”, a scris IGSU, sâmbătă seară, pe Facebook.

Este a doua misiune pe care o efectuează pompierii români în această vară pentru stingerea incendiilor de pădure din Grecia. Salvatorii din prima serie au fost lăudați de presa elenă pentru curajul și pentru buna coordonare pe care au arătat-o pe teren.

Întrebat pe 16 august la Știrile B1 TV cu Aneta Sângeorzan cum arată peisajul în zonă după incendii, pompierul voluntar George Nistor spunea: „E dramatic, vreau să vă spun că, chiar vineri, am fost chemați să intervenim terestru pe vârful muntelui, acolo nici măcar elicopterele nu puteau (interveni, n.r.), pentru că era într-o vale. Pur și simplu, te uiți de jur împrejur și vezi ars tot până la mare, până aproape de mare. Mai vezi câte un pâlc cu verdeață, care luptam din răsputeri să nu ia foc și așa bucățică. E trist. Nu a scăpat nimic, nimic, nimic. La un moment dat ne axam doar pe să protejăm casele sau dacă era vreo afacere. La o flacără de 10 metri și când bate vântul, pur și simplu sare focul peste tine, deci acum îl vezi în față, într-o secundă e în spate și ești prins la mijloc. În acele situații nu ai ce să faci”.

Ultima oră
09:44 - Incident la metroul din București. Circulația garniturilor este perturbată
09:32 - Eduard Novak: Rugbiştii de la CSM Ştiinţa Baia Mare ar putea fi repatriați cu o aeronavă specială, pusă la dispoziție de autoritățile din România (VIDEO) 
08:54 - Aglomerație la Târgurile de Crăciun. Autoritățile impun primele restricții (VIDEO)
08:23 - Au început repetițiile de 1 Decembrie. Principalele artere rutiere din centrul Bucureștiului, închise
23:47 - Turiștii români aflați în vacanțe exotice în estul Africii, în afara primejdiei provocate de varianta Omicron: „Mai mult cred că se îngrijorează cei de acasă” (VIDEO)
23:18 - Ana-Maria Popescu, pentru a cincea oară cea mai bună spadasină a lumii, un record absolut: „Sunt dovada vie că visele devin realitate atunci când crezi și muncești pentru ele” (VIDEO)
22:58 - Dr. Mihai Craiu: Ce este mai greu abia vine. Vaccinarea modestă va aduce repede un nou val, cu multe decese prevenibile
22:39 - Joe Biden, informat despre situația provocată de varianta Omicron. Anthony Fauci nu exclude posibilitatea să fie deja prezentă în SUA: „E aproape invariabil să se răspândească în cele din urmă peste tot”
22:19 - O persoană accidentată la săniuș în Gorj a fost transportată la spital. Salvamont România: Prezenta un traumatism toracic / Vă îndemnăm la prudență în practicarea sporturilor montane
22:09 - Netflix, anchetată în Rusia pentru că ar fi difuzat conținut cu tematică LGBT în rândul minorilor. Compania americană riscă și o suspendare temporară