Florin Cîţu: Trimitem în Grecia 142 de pompieri salvatori, care să ajute la stingerea incendiilor de pădure

Florin Cîţu: Trimitem în Grecia 142 de pompieri salvatori, care să ajute la stingerea incendiilor de pădure
Foto: facebook.com/igsu.situatiideurgenta

Premierul Florin Cîţu a anunţat, joi seară, că încă 142 de pompieri vor pleca vineri în Grecia, pentru a ajuta la stingerea incendiilor de pădure.

E a doua oară când România trimite pompieri în Grecia pentru stingerea incendiilor de vegetație de acolo. Cei 108 salvatori care au plecat prima dată s-au și întors și au fost înaintați în grad. Ei au fost extrem de lăudați în presa greacă.

România trimite iar pompieri în Grecia

„Grecia are nevoie din nou de ajutor! L-am informat pe preşedintele Klaus Iohannis şi am decis, împreună cu ministrul de Interne, să trimitem 142 de pompieri salvatori care să îi ajute pe greci să stingă incendiile de pădure. Misiunea pompierilor noştri va începe mâine! Mult succes, vă aşteptăm cu bine acasă!”, a scris Florin Cîțu, joi, pe Facebook.

Guvernul a transmis că în compunerea modulului de intervenţie intră 28 de autospeciale, opt dintre acestea specializate în stingerea incendiilor de pădure.

„Cu sprijinul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, un modul de intervenţie specializat în stingerea incendiilor de pădure va fi dislocat în Grecia pentru a putea sprijini salvatorii eleni în zonele puternic afectate de incendii. Astfel, acest modul este format din 142 pompieri salvatori din IGSU şi 15 unităţi subordonate acestuia cu 28 de autospeciale care includ: 8 autospeciale de stingere incendii de pădure, 2 cisterne, 1 centru de comandă, 2 containere Multirisc, 7 autospeciale de primă intervenţie şi comandă, 2 microbuze, un autocar şi alte mijloace de sprijin logistic incluzând 1 dronă”, se arată în informarea Guvernului.