Marcel Boloş promite că plățile pentru ajutorul de încălzire se vor face din 20 februarie (VIDEO)

Marcel Boloş promite că plățile pentru ajutorul de încălzire se vor face din 20 februarie (VIDEO)
Marcel Boloş (PNL), ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene. Sursă foto: Guvernul României / Facebook

Marcel Boloş (PNL), ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, a dat asigurări că distribuirea cardurilor de energie va începe din 1 februarie, iar primele plăţi se vor face din 20 februarie, informează B1 TV, în cadrul Știrilor prezentate de Irina Petraru.

Boloş, noi declarații despre cardurile de energie

„Începând cu data de 1 februarie va putea avea loc distribuirea cardurilor de energie, iar din 20 februarie se vor putea face primele plăţi aferente ajutorului de încălzire, cu cele trei documente: cartea de identitate, cardul de energie şi factura doveditoare pentru plata şi datoria pe care beneficiarii o au la furnizorul de energie.

În zilele următoare cardurile de energie se distribuie către direcţiile teritoriale ale Poştei Române. Sperăm ca procesul să decurgă normal şi termenul de 20 februarie să fie cel de la care beneficiarii, cu ajutorul respectiv pot efectua plăţi”, a declarat Marcel Boloș.

Cei care nu vor fi acasă când poștașul va distribui cardurile de energie vor fi înştiinţaţi printr-o scrisoare cu confirmare de predare-primire, iar apoi vor urma ei procedurile interne de la Poșta Română.

4 milioane de persoane vor primi ajutorul de încălzire

De acest sprijin vor beneficia patru milioane de persoane. Potrivit ministrului, este vorba despre: pensionarii peste 60 de ani cu pensii sub 2.000 de lei, pensionari cu pensii de invaliditate, fără limită de vârstă, persoanele cu dizabilități, beneficiarii de ajutor social și cei cu alocații de sprijin pentru întreținerea familiei. Venitul net per coabitant, la nivelul unui loc de consum, nu trebuie sa depăşească 2.000 lei.

Sprijinul va fi acordat pe loc de consum/gospodărie vulnerabilă, în două tranşe: câte 700 lei, în lunile februarie și septembrie. Sumele nu pot fi preschimbate în bani şi nici folosite către alte destinaţii decât plata facturilor de energie.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
13:18 - Lucian Bode ar trebui să demisioneze, sugerează Florin Cîțu: „Poziția mea este cea a Președintelui României – plagiatul este furt și dacă se dovedește fiecare să răspundă”
13:11 - Cocuța, mesaj acid pe rețelele de socializare pentru persoanele care nu își țin câinii în lesă: „Azi era să îmi fie omorât câinele”
13:05 - Recordul alarmant al unui șofer de taxi: Consumase 7 substanțe interzise (VIDEO)
12:55 - Momente fără precedent pentru Liviu Vârciu. Ce-a pățit prezentatorul TV în vacanța din Maldive: „M-am umflat tot” (FOTO)
12:53 - Răzvan Burleanu, prima reacție după incidentele de la meciul dintre Sepsi și U Craiova 1948: „Poziția noastră, a FRF, e foarte clară”
12:48 - Kremlinul spune că Boris Johnson minte în legătură cu ameințarea pe care i-ar fi făcut-o Vladimir Putin
12:44 - Obiecte de artă, descoperite la Vama Albiţa într-un autocar care intenţiona să iasă din ţară. Există suspiciunea că fac parte din patrimoniul naţional
12:39 - SUA avertizează că Turcia ar putea fi ținta unor noi atacuri teroriste. Alerta de securitate, emisă de mai multe ambasade din Ankara
12:38 - Motivul pentru care Monica Tatoiu refuză să mai apară la TV: „Nu am fost niciodată plătită pentru participarea mea la niciuna dintre emisiunile la care am luat parte”
12:36 - Presa rusă: Erdogan spune că relațiile sale cu Vladimir Putin sunt bazate pe onestitate și încredere. Liderul turc acuză SUA că „și-a încălcat cuvântul”