Cu pași repezi se apropie una dintre cele mai importante sărbători pentru lumea creștină. Pregătirile sunt în toi, iar gospodinele experimentează. Bucătarii vin cu idei noi și dezvăluie secretele celor mai reușite rețete. Se pare că pasca poate fi preparată și fără aluat.
Chef Sorin Bontea vine cu o rețetă specială și ne arată cum să gătim o pască delicioasă, pufoasă și fără aluat. Aceasta nu necesită mult timp și efort, dar oferă o plăcere deosebită și un gust unic.
Ingrediente:
Mod de preparare:
„Mai întâi mixăm ouăle împreună cu zahărul și zahărul vanilat timp de 2 minute. Apoi se adaugă brânza de vaci și se mixează din nou. Următorul ingredient adăugat este smântâna. Mixăm încet pentru ca această compoziție să fie cât mai omogenă.
Se adaugă untul și esențele de vanilie și se mixează în continuare. Apoi se adaugă coaja rasă de la o lămâie și se continuă mixatul cu robotul de bucătărie sau mixerul.
Următorul ingredient ce trebuie adăugat e făina, care se va pune treptat cu lingura. Apoi urmează grișul și stafidele, care au fost hidratate în prealabil în puțină apă caldă. După ce scurgeți apa de la stafide, le puteți pune și pe ele în bol și continuați să mixați.
Aluatul e gata. Pregătiți o tavă rotunda cu fund detașabil. Tava trebuie tapetată cu unt, zahăr și făină. Se toarnă compoziția obținută în forma rotundă și se dă la cuptor timp de 1h – 1h 10 min la 160 grade.
După ce o lăsați să se răcească, o puteți tăia. Pasca poate fi servită cu zahăr pudră deasupra și cu fructe proaspete”, notează antena1.