Trucul pe care puține persoane îl cunosc / Care este motivul pentru care este bine să tai colțul bureților de vase

Trucul pe care puține persoane îl cunosc / Care este motivul pentru care este bine să tai colțul bureților de vase
Foto: pexels.com

Buretele de vase este acel obiect din bucătărie asupra căruia nu acordăm o atenție deosebită, deși este printre cele mai importante lucruri.

Cei mai mulți dintre noi nu schimbă buretele de vase decât atunci când acesta este prea uzat, însă, potrivit experților, acest lucru este o greșeală.

Buretele de vase, printre cele mai importante lucruri din bucătărie

Deși atât de puțini dintre noi se gândesc la el, adevărul este că banalul burete de bucătărie are o importanță crucială, nu doar pentru curățenia farfuriilor, ci și pentru sănătatea noastră.

Acest obiect aparent banal colectează o mulțime de bacterii, iar atunci când spălăm vasele din chiuvetă, le împrăștiem fix pe farfuriile din care mâncăm. Desigur, poate că știm deja despre unele trucuri menite să ucidă bacteriile și să prelungească speranța de viață a buretelui de vase. Din nefericire, acestea nu sunt deloc atât de eficace pe cât am spera. Fie că vorbim despre punerea acestuia în cuptorul cu microunde, sau folosirea de apă clocotită pentru a-l curăța, toate aceste metode nu ucid mai mult de 60% din bacterii, scrie click.ro.

De ce este bine să tai colțul buretelui

Potrivit părerilor experților, cel mai bine ar fi să schimbăm buretele de vase cam odată la o săptămână. Aceasta ar fi perioada în care acest obiect se menține îndeajuns de igienic pentru a putea fi folosit pe vasele de bucătărie. Însă, asta nu înseamnă că trebuie să aruncăm la gunoi vechiul burete.

Dimpotrivă, ce putem face este să îl folosim la curățarea diverselor alte suprafețe, cum ar fi toaleta, coșul de gunoi, ori chiar roțile mașinii, dacă suntem șoferi. Iar pentru a nu-l confunda cu noul burete, există un truc simplu: tăiați colțul buretelui. Nu veți avea probleme în a-l deosebi de cel nou, pe care îl folosiți la vase.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
08:49 - Continuă haosul din Georgia după alegerea președintelui. Actuala șefă a statului nu vrea să plece și cere reorganizarea alegerilor
08:22 - Marea problemă pentru România de la intrarea completă în Schengen. Ce s-ar putea întâmpla de la 1 ianuarie
23:51 - „360 de grade”, cu Alina Bădic | Prof. univ. dr. Dulcan: Un om care respectă legile bunului simț e mult mai agreat de rațiunea divină decât unul care se dă toată ziua cu capul de icoane, apoi își chinuie familia (VIDEO)
23:25 - „360 de grade”, cu Alina Bădic | Prof. univ. dr. Dulcan: Suferința este una dintre căile ce i se dau omului pentru a se înțelepți, pentru a se întreba, pentru a învăța ceva (VIDEO)
22:57 - Românii au ajuns să facă ”echipă” ca să cumpere porc de Crăciun. Cât costă un kilogram
22:26 - Rata de abandon universitar este tot mai mare. „Nu sunt informații actualizate, ceea ce se cere pe piața muncii”
21:49 - Arad: Poliţiştii locali i-au vizitat acasă pe elevii chiulangii. Ei susțin că nu se pot trezi dimineața să meargă la școală. Ce spun părinții
21:23 - Miliardarul Isak Andic, fondatorul lanțului de modă Mango, a murit după ce a căzut de pe o stâncă
20:58 - Simona Pătruleasa, despre cum îşi educă fiica: „Ne percepe ca fiind exigenţi, dar credem că în viitor ne va mulţumi”. Ce reguli trebuie să respecte Ingrid
20:17 - Câți bani face Denisa Tănase, fosta membră a trupei Bambi. Și-a construit un imperiu datorită parfumurilor