Kelemen Hunor, despre compensarea cu 50 de bani a preţurilor la carburant: Atât s-a putut asuma pentru a nu afecta bugetul / Ne aşteaptă o perioadă lungă cu crize multiple

Kelemen Hunor, despre compensarea cu 50 de bani a preţurilor la carburant: Atât s-a putut asuma pentru a nu afecta bugetul / Ne aşteaptă o perioadă lungă cu crize multiple
Foto: Guvernul României / Facebook

Vicepremierul Kelemen Hunor, președintele UDMR, a declarat că efortul bugetar pentru compensarea cu 50 de bani a preţurilor la carburant în decurs de trei luni e de până la un miliard de lei. Acesta a precizat că nu știe ce măsură va fi luată după aceste luni, dar „cu toţii am vrut mai mult”.

Kelemen, despre compensarea prețului la carburant

„Au fost mai multe variante pe masă, au fost mai multe analize. În acest moment atâta s-a putut asuma pentru a nu afecta bugetul. Probabil că vom reveni asupra acestei chestiuni după trei luni de zile, nu ştiu exact dacă vom suporta mai mult din buget sau nu, în acest moment, pe această compensare vom cheltui în jur de 200, până în 300 de milioane, în funcţie de consum, lunar, deci spre un miliard, 900 de milioane spre un miliard de lei în trei luni de zile, ceea ce este o sumă foarte, foarte mare”, a declarat Kelemen Hunor la Euronews România, potrivit News.ro.

Acesta a precizat că s-a pus problema reducerii TVA şi a accizelor, dar autorităţile nu au avut confirmare din partea firmelor că dacă acest lucru se va întâmpla, prețurile chiar vor fi reduse.

Kelemen: Din păcate, ne aşteaptă o perioadă lungă de timp cu crize multiple

Vicepremierul a mai precizat că el nu e mulțumit de această soluție și chiar și părinții lui i-au spus că mai bine nu aplicau deloc compensația de 50 de bani, dar mai mult de atât nu s-a putut.

„Din păcate, ne aşteaptă o perioadă lungă de timp cu crize multiple, inclusiv cu criza energetică, criza alimentară, inflaţie”, a mai declarat Kelemen Hunor, potrivit News.ro.

Liderul UDMR a respins ideea austerității, dar a spus că „ne aşteaptă o perioadă dificilă”.

Urmăriți B1TV.ro și pe