Klaus Iohannis: „România nu va avea probleme cu lipsa alimentelor. Asta nu înseamnă că nu vom avea efecte ale crizei alimentare” (VIDEO)

Klaus Iohannis: România nu va avea probleme cu lipsa alimentelor. Asta nu înseamnă că nu vom avea efecte ale crizei alimentare (VIDEO)
Sursă foto: Pixabay

Președintele Klaus Iohannis a avertizat marți seara că și România ar putea fi afectată de efectele crizei alimentare, chiar dacă nu vor fi probleme legate de lipsa alimentelor. Președintele s-a referit și la schimbările climatice și la localitățile unde, în perioada de secetă extremă, rezervele de apa potabilă sunt scăzute:

„Noi credem că România nu va avea probleme cu alimentele. Asta nu înseamnă că nu vom avea efecte ale crizei alimentare fiindcă prețurile angro la alimente în plan mondial au crescut cu aproape 20% și acest lucru se va reflecta într-o anumită formă și la noi. Atunci când este cazul, Guvernul se va implica, ceea ce ați menționat înainte Trebuie să ne dea foarte mult de gândit. Seceta, canicula, furtunile.

Toate acestea arată un singur lucru, schimbările climatice se întâmplă și la noi. România a fost și este parte a statelor care vor să lupte cu schimbările climatice. Este nevoie de un efort global și până atunci lucrurile trebuie gestionate și în zona micro. Unde există puțină apă potabilă, trebuie economisită. Pur și simplu”.

Urmăriți B1TV.ro și pe