Sorin Cîmpeanu, după întâlnirea cu Jill Biden și refugiații ucraineni: M-a bucurat și aprecierea față de „România Educată”, proiect prin care poate fi facilitat și un sprijin mai eficient pentru copiii refugiați din Ucraina (FOTO)

Sorin Cîmpeanu, după întâlnirea cu Jill Biden și refugiații ucraineni: M-a bucurat și aprecierea față de „România Educată”, proiect prin care poate fi facilitat și un sprijin mai eficient pentru copiii refugiați din Ucraina (FOTO)
Foto: Inquam Photos / George Călin

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a participat la evenimentul desfășurat sâmbătă la Școala „Uruguay” din București, acolo unde primele doamne din SUA și România, Jill Biden și Carmen Iohannis, au discutat cu profesorii români și ucraineni, dar și cu mamele și copiii refugiați din Ucraina. Liberalul a sugerat că soția președintelui american și-a exprimat aprecierea inclusiv față de proiectul prezidențial „România Educată”.

Sorin Cîmpeanu: „România Educată”, un proiect prin care poate fi facilitat și un sprijin mai eficient pentru copiii refugiați din Ucraina

„Prima Doamnă a Statelor Unite ale Americii, Dr. Jill Biden şi Prima Doamnă a României, Prof. Carmen Iohannis, au vizitat Şcoala Gimnazială «Uruguay», unitate de învăţământ de stat ce găzduieşte elevi refugiaţi din Ucraina. M-a bucurat aprecierea pentru profesorii și elevii români care au dat dovadă de solidaritate, oferind colegilor ucraineni un sentiment de căldură, de normalitate și de stabilitate. M-a bucurat în egală mąsură și aprecierea față de proiectul «România Educată», un proiect de țară care vizează in primul rând calitatea și echitatea in educație, proiect prin care poate fi facilitat și un sprijin mai eficient pentru copiii refugiați din Ucraina”, a scris ministrul Educației, sâmbătă, pe Facebook.

Sorin Cîmpeanu a transmis și un mesaj de mulțumire.

„Mulțumesc profesorilor și elevilor români și apreciez eforturile profesorilor voluntari ucraineni, precum și eforturile organizațiilor care s-au implicat în primirea copiilor ucraineni”, a adăugat oficialul.

Prima doamnă a Statelor Unite, care vineri s-a întâlnit și cu militarii americani de la Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu a vorbit la rândul său despre momentele emoționante pe care le-a trăit în cadrul evenimentului desfășurat la București.

„A fost atât de emoționant, nu-i așa? Cred că ucrainenii știu cu adevărat că suntem alături de ei”, a declarat Jill Biden înainte să se îmbarce în avionul către Slovacia, potrivit CNN.

„Se poate vedea; acei copii chiar au suferit. În multe feluri, profesorii sunt liantul care îi ajută pe acești copii să facă față traumei lor și să facă față emoțiilor și îi ajută în a le insufla un sentiment de normalitate”, a adăugat.

Urmăriți B1TV.ro și pe