Gimnastul rus care a apărut cu litera „Z” la o competiție sportivă, în centrul unui nou scandal. Cum s-a prezentat tânărul la mitingul ogranizat de Putin

Gimnastul rus care a apărut cu litera „Z” la o competiție sportivă, în centrul unui nou scandal. Cum s-a prezentat tânărul la mitingul ogranizat de Putin

Ivan Kuliak gimnastul rus, care a provocat reacții negative la Cupa Mondială de la Doha, purtând pe echipament un simbol al armatei ruse, în timp ce împărţea podiumul cu un rival ucrainean, a fost protagonistul unui nou moment controversat.

Kuliak e în centrul unui nou scandal iscat cu ocazia mitingului organizat de Vladimir Putin la Moscova.

Kuliak invitat la mitingul organizat de Putin

Fost campion de juniori, Kuliak a terminat pe locul trei la Cupa Mondială de la Doha, în spatele câştigătorului ucrainean Illia Kovtun. Medaliat cu bronz, s-a prezentat pe podium cu litera „Z” lipită pe echipament (literă care e prezentă pe tancurile ruseşti şi semnifică războiul), în locul unde trebuia să fie steagul Rusiei.

Kuliak a fost unul dintre sportivii de top invitați la mitingul de 200.000 de persoane organizat de Vladimir Putin la Moscova, pe stadionul Lujniki. De această dată, gimnastul și-a făcut apariția în public cu o medalie care nu îi aparținea.

Tânărul s-a prezentat la miting cu o medalie de la Jocurile Olimpice de la Rio din 2016, la care rusul nici măcar nu a participat.

Printre cei care au reacționat vehement la imaginea care a stârnit controverse, a fost și gimnastul ucrainean Oleg Verniaiev.

„Niciun sportiv profesionist nu va purta niciodată medaliile altcuiva, pentru unii este superstiție, iar altora conștiința nu le permite. Dar aici este o cu totul altă poveste. Spuneți-mi, vă rog, tipul ăsta a câștigat vreo medalie? Trebuie să fi fost foarte ocupat și nu-mi amintesc de el”, a precizat Verniaiev.

Antrenoarea lui Kuliak i-a acuzat pe ucraineni de minciuni

Antrenoarea lui Kuliak, legendara Valentina Rodionenko, a venit cu explicaţii la acuzațiile aduse gimnastului la Cupa Mondială de la Doha. De asemenea, atitudinea lui Ivan a venit ca răspuns la comportamentul avut de ucraineanca Daniela Batrona, care a refuzat să împartă podiumul, tot la paralele, cu sportivele din Rusia.

Cumva a fost nevoie să raspundem la aceste provocări! Trebuie să spunem lucrurilor pe nume! Când acea fată de 16 ani din Ucraina ( Daniela Batrona) nu a ajuns pe podium cu sportivii noştri cum a fost? Ea probabil nu ştie cum copiii noştri au murit în Donbas.

Pentru că noi tăcem și ei spun minciuni, ne calomniază tot timpul. Ni se cere să nu provocăm, dar ei nu se opresc. Nu putem continua să trăim așa”, a declarat antrenoarea gimnastului rus.

Urmăriți B1TV.ro și pe