Sorana Cîrstea nu o vede pe Halep drept competiție. ”Egal cu zero dacă o depășesc în clasament”

Sorana Cîrstea nu o vede pe Halep drept competiție. ”Egal cu zero dacă o depășesc în clasament”
Sorana Cîrstea, Simona Halep

Atât Sorana Cîrstea, cât și Simona Halep, au părăsit turneul Australian Open, în faza optimilor de finală.

Sorana Cîrstea a fost eliminată în 3 seturi de către Iga Swiatek, de la Australian Open 2022. Poloneza s-a impus cu 5-7, 6-3, 6-3 și astfel, s-a calificat în sferturile turneului de Grand Slam.

Simona Halep a fost eliminată de Alize Cornet în optimile Australian Open 2022, un rezultat nefericit care consemnează un declin puternic în topul mondial al jucătoarelor din circuitul WTA.

Din nefericire pentru sportiva din Constanța, eliminarea de la Australian Open înseamnă o coborâre în clasamentul mondial, de pe 15, până pe 23.

Sorana Cîrstea: ”Nici nu știu pe ce loc sunt eu, nici pe ce loc e Simona”

Sorana Cîrstea a urcat în acest moment pe locul 31 WTA și este la o diferență de doar 505 puncte de Halep.

Întrebată dacă ar avea vreo importanță pentru ea să o depășească pe Simona, Cîrstea a fost foarte tranșantă.

”Este egal cu zero. Nici nu știu pe ce loc sunt eu, nici pe ce loc e Simona. N-are nicio importanță cine e prima, cine e a doua. Important este ce pot să fac eu, ce pot să controlez eu, și planurile mele. Nu urmează nicio vacanță. Urmează turneul de la Sankt-Petersburg și Dubai”, a conchis Sorana Cîrstea, conform Digi Sport.

Sorana nu a fost mulțumită de jocul ei

Sportiva româncă s-a declarat nemulțumită de modul în care a abordat partida Iga Swiatek (20 de ani).


Principalul minus pe care acesta l-a văzut la jocul din optimile Australian Open este acela că în seturile 2 si trei nu a mai reușit să servească la fel de bine precum în primul.

”Am început meciul jucând destul de bine. Primul set a fost destul de strâns, însă, în momentele importante am jucat bine. În setul doi și trei, cred că diferența a făcut-o serviciul meu. Mi-a scăzut procentajul și atunci am jucat destul de mult cu doi. În momentul de față, obiectivul este să ajung acasă, după o lună de Australia. Mai departe de atât, nu pot să mă gândesc”, a declarat Sorana Cîrstea, pentru Eurosport.

Urmăriți B1TV.ro și pe