Tanczos Barna ar fi stat în galeria Ungariei la meciul de hochei cu România, unde s-a cântat imnul Ţinutului Secuiesc. Reacţia ministrului Mediului

Tanczos Barna ar fi stat în galeria Ungariei la meciul de hochei cu România, unde s-a cântat imnul Ţinutului Secuiesc. Reacţia ministrului Mediului
Tanczos Barna ar fi stat în galeria Ungariei la meciul de hochei cu România, unde s-a cântat imnul Ţinutului Secuiesc. Reacţia ministrului Mediului. Sursa foto: Facebook Dan Tanasă

Meciul de hochei România – Ungaria (2-4) de la Campionatul Mondial din Slovenia naşte noi controverse. După ce sportivii ambelor echipe naţionale au cântat imnul așa-numitul Ținut Secuiesc, o nouă dezvăluire de la această partidă atrage atenţia.

Conform deputatului AUR Dan Tanasă, care publică și o imagine, în galeria Ungariei de la meciul cu România s-ar fi aflat și ministrul Mediului, Tánczos Barna. Acesta a fost și președinte al Federației Române de Hochei și a apărut îmbrăcat într-un tricou al formației din Miercurea Ciuc.

Barna, acuzat că a încurajat Ungaria

Individul cu pălărie este ministru în Guvernul României, nu al Ungariei. Ministrul ăsta, care își încasează salariul de la statul român, a fost prezent ieri în galeria Ungariei la meciul de hochei dintre naționalele Ungariei și României ce a avut loc în Slovenia”, a postat Dan Tanasă.

Tanczos Barna, fost președinte al Federației Române de Hochei pe Gheață, actual ministru al Mediului, a reacţionat în urma acestei dezvăluiri.

Am fost la campionatul mondial de hochei ca să susțin jucătorii din Miercurea-Ciuc, Gheorgheni și Brașov, care au făcut tot posibilul ca să țină naționala României în Divizia I, grupa A.

Am participat alături de sute de suporteri din Harghita, Covasna și Brașov care ar fi vrut să asiste la o performanță istorică. Din păcate nu a fost să fie. Pe mulți dintre jucători îi cunosc, îmi sunt prieteni. Știu că și-au dorit un singur lucru: ca România să rămână în această grupă valorică.

Toți suporterii au stat în această parte a patinoarului. Inclusiv suporterii români. La câțiva metri de mine stătea o familie din Iași, toată familia îmbrăcată în tricoul echipei naționale„, a explicat Tanczos Barna pentru gsp.ro.

Românii au cântat imnul așa-numitului Ținut Secuiesc

Sportivii s-au aliniat înainte de start și ar fi cântat împreună imnul așa numitului Ținut Secuiesc. Reamintim, Ținutul Secuiesc este un teritoriu format din județele Covasna, Harghita și o parte din județul Mureș, județele cu cele mai mari procentaje de populație de etnie maghiară din România: Harghita (85,2%), Covasna (73,7%), Mureș (38,1%).

Din lotul României, 3 jucători au refuzat să participe la moment și nu au stat alături de colegii săi.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
14:50 - Sorin Cîmpeanu a anunțat că studenții vor putea face și cursuri online din toamnă: „Este un important pas înainte”
14:22 - Olga Smirnova, una dintre vedetele Teatrului Bolșoi, face declarații după emigrarea în Olanda: „Cred că am fost sinceră cu mine însămi. Mi-a părut teribil de rău pentru toate astea”
13:59 - Peste 13.000 de locuitori din Beijing au fost scoși din case la miezul nopții și băgați în carantină: „Este exact la fel ca în Shanghai” (FOTO)
13:37 - Imagini cu soldați ruși care își abandonează tancurile și o iau la fugă pe câmp, speriați de explozii
13:05 - Zelenski: „Sfârșitul conflictului va fi unul diplomatic” / „Sunt lucruri pe care nu le putem realiza doar la masa negocierilor”
12:49 - Liz Truss, ministrul britanic de Externe: Moldova trebuie echipată „conform standardului NATO” / „Putin a fost clar cu privire la ambițiile sale de a crea o Rusie mai mare”
12:24 - Președintele ANAF, despre profesorii care dau meditații: „Nu cred că o să pornim în curând controale” / „Este un fenomen care se practică de mulţi ani”
12:00 - Olaf Scholz, criticat de fostul secretar general al NATO pentru abordarea față de războiul din Ucraina: „Germania este reticentă în a livra arme grele și a impune sancțiuni”
11:44 - Marcel Ciolacu: „Creșterea economică din primul trimestru nu se regăsește în buzunarele românilor” / „Guvernul trebuie să vină cu anumite măsuri”
11:20 - Sorin Grindeanu, despre podul de la Brăila: „Sperăm ca în decembrie să putem să dăm în circulație acest pod. Eu sunt optimist”