Hocheiştii din naţionala României au cântat imnul așa-numitului Ținut Secuiesc, la Campionatul Mondial! În patinoar, praf!

Hocheiştii din naţionala României au cântat imnul așa-numitului Ținut Secuiesc, la Campionatul Mondial! În patinoar, praf!
Hocheiştii din naţionala României au cântat imnul așa-numitului Ținut Secuiesc, la Campionatul Mondial! În patinoar, praf! Foto: captură Prosport

Naţionala masculină de hochei a României s-a făcut de râs, pe mai multe planuri, la Campionatul Mondial din Slovenia. Dacă, în patinoar, au înregistrat rezultate catastrofale, sportivii noştri s-au remarcat negativ şi la momentul intonării imnurilor.

Astfel, înainte de partida dintre România și Ungaria (2-4), hocheiștii celor două naționale au oferit un moment incredibil.

Românii au cântat imnul așa-numitului Ținut Secuiesc

Sportivii s-au aliniat înainte de start și ar fi cântat împreună imnul așa numitului Ținut Secuiesc. Reamintim, Ținutul Secuiesc este un teritoriu format din județele Covasna, Harghita și o parte din județul Mureș, județele cu cele mai mari procentaje de populație de etnie maghiară din România: Harghita (85,2%), Covasna (73,7%), Mureș (38,1%).

Din lotul României, 3 jucători au refuzat să participe la moment și nu au stat alături de colegii săi.

În patinoar, eşecuri unul după altul

Naționala masculină a fost învinsă ieri în ultimul său meci la Ljubljana, acolo unde au avut loc partidele contând pentru Divizia I, grupa A, al doilea eșalon valoric. România a pierdut în fața Ungariei cu 2-4 (0-2, 2-1, 0-1), această înfrângere adăugându-se peste cele cu Slovenia, 1-9, Coreea de Sud, 1-4, și Lituania, 4-5.

În consecință, tricolorii au ocupat ultimul loc și de la anul vor evolua în al treilea eșalon valoric, Divizia I, grupa B, conform gsp.ro.

Urmăriți B1TV.ro și pe