Mugur Mihăescu a fost colaborator al Securității. Ce nume conspirativ avea Garcea

Mugur Mihăescu a fost colaborator al Securității. Ce nume conspirativ avea Garcea
Foto: Facebook

Mugur Mihăescu, alias „Garcea”, a fost colaborator al Securității. Actorul a fost recrutat în timpul Armatei, pentru a furniza informații despre colegii lui militari, potrivit Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS).

Mugur Mihăescu a fost colaborator al Securității. Ce nume conspirativ avea Garcea

Mihăescu a scris note pentru Securitate despre colegii lui, despre prieteni sau despre persoane necunoscute cu care se împrietenea. Potrivit G4Media, numele conspirativ al acestuia era “Mihai”.

Cele mai multe detalii le-a oferit “Garcea” despre relațiile amoroase ale apropiaților săi ori despre valuta și obictele din străinătate pe care aceștia le aveau. În notele de la Securitate, Mugur Mihăescu mai vorbea și despre relația cu străinătatea pe care colegii și prietenii săi le cultivau.

Mugur Mihescu își turna prietenii Securității, sub numele de cod ‘Mihai’

El povestea Securității inclusiv întâmplări din vacanțele sau permisiile pe care le petrecea alături de prieteni.

Într-unul dintre episoade, Măhăescu povestește Securității, sub numele de cod “Mihai”, cum unul dintre prietenii săi întreține o relație amoroasă cu o femeie care s-a mutat în Israel. El vorbește despre scrisorile pe care și le trimit cei doi și tema căsătoriei.

Într-o altă notă, acesta detaliază despre cum un amic își trimite prietenii străini cu valuta pe care o deține să îi cumpere diferite obiecte pe care el nu le putea cumpăra pentru că ar fi fost acuzat că deține ilegal bani străini. Mihăescu subliniază chiar că a văzut cu ochii lui bancnota de 100 de dolari.

Altădată, Mugur Mihăescu povestește Securității cum doi colegi de facultate s-au împrietenit cu patru studenți arabi, pe care voia să-i aducă la petrecerile din cămin.

Toate angajamentele semnate de ”Mihai” apar într-o adeverință Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS) din 14 noiembrie 2013.

“Dosarul acestuia a fost studiat de CNSAS după ce Mihăescu și-a depus candidatura pentru Primăria Sectorului 5 la alegerile locale din 2012. În pofida notelor consemnate de CNSAS, instituția a considerat că lui Mugur Mihăescu nu i se poate atribui calitatea de lucrător/colaborator al Securității”, scrie sursa citată.

Mugur Mihăescu, unul dintre participanții la mitingul anti-COVID

Mugur Mihăescu, cunoscut pentru interpretarea personajului Garcea din Vacanța Mare, a participat, duminică, 12 iulie, lamitingul din Piața Victoriei, organizat pentru a manifesta față de legea carantinei impusă în contextul pandemiei declanșată de noulcoronavirusde tip SARS-CoV-2, care a generat o adevărată criză economică la nivel mondial, actorul fiind aspru criticat de internauți.

Mugur Mihăescu, în vârstă de 53 de ani, a cunoscut succesul cu Vacanța Mare.

Din1999, Vacanţa Mare a început să facă emisiuni pentruPro TVcu „Pastila Timpului”.

Mugur Mihăescu, colaborator al securității sub numele conspirator Mihai,a jucat în filmele„Garcea şi Oltenii”, unde a avut 2 roluri , respectiv „Trei fraţi de belea”.

Ulterior, el s-a retras de pe scena teatrului și a televiziunii, devenind antreprenor. Actorul deține acum afaceri în domeniul HORECA.

În anul 2010, Mugur Mihăescu a cumpărat drepturile de administrare ale magazinului Muzica din Bucureşti, pentru suma de 1,7 milioane de euro.

În februarie 2010,Honorius Prigoanăşi Mugur Mihăescu au înfiinţat firma Rosal Development, prin intermediul căreia vor să realizeze construcţii civile şi industriale în străinătate

De asemenea, deține și un restaurant în centrul vechi al Capitalei.

Urmăriți B1TV.ro și pe