gdpr

O nouă amendă în baza regulamentului GDPR: Enel Energie, sancționată pentru spam
28 ian.. 2020

O nouă amendă în baza regulamentului GDPR: Enel Energie, sancționată pentru spam

Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal a sancționat contravențional compania Enel cu două amenzi, fiecare în cuantum de 14.334,30 lei, în total echivalentul sumei de…

Comisia Europeană vrea interzicerea tehnologiilor de recunoaştere facială. Motivele din spatele iniţiativei
17 ian.. 2020

Comisia Europeană vrea interzicerea tehnologiilor de recunoaştere facială. Motivele din spatele iniţiativei

Comisia Europeană are în vedere impunerea unei interdicţii temporare asupra tehnologiilor de recunoaştere facială utilizate atâta de sistemele publice, cât şi în cele private, relatează Euractiv, care citează…

Încă o amendă pentru încălcarea GDPR: Un hotel din București, acuzat de încălcarea securității datelor cu caracter personal pentru o LISTĂ DE LA MICUL DEJUN
08 iul.. 2019

Încă o amendă pentru încălcarea GDPR: Un hotel din București, acuzat de încălcarea securității datelor cu caracter personal pentru o LISTĂ DE LA MICUL DEJUN

Autoritatea Națională de Supraveghere a doua amendă pentru încălcarea securității datelor cu caracter personal. După sancțiunea aplicată operatorului UNICREDIT BANK S.A. de săptămâna…

Un primar, prima ”victimă” a Regulamentului privind Protecția Datelor: Edilul, amendat cu 2.000 de euro pentru că le-a trimis localnicilor e-mailuri cu propagandă electorală
06 iun.. 2019

Un primar, prima ”victimă” a Regulamentului privind Protecția Datelor: Edilul, amendat cu 2.000 de euro pentru că le-a trimis localnicilor e-mailuri cu propagandă electorală

Un primar din Belgia a trimis un e-mail conținând propagandă electorală către doi locuitori ai orașului său, devenind astfel primul om amendat de autoritatea de supraveghere belgiană de la intrarea în vigoare a …

Prima investigație asupra Google, după intrarea în vigoare a GDPR: Gigantul IT, suspectat în Irlanda că ar colecta date de la utilizatori pentru afișarea de reclame
24 mai. 2019

Prima investigație asupra Google, după intrarea în vigoare a GDPR: Gigantul IT, suspectat în Irlanda că ar colecta date de la utilizatori pentru afișarea de reclame

Tocmai a fost lansată prima investigație asupra Google după intrarea în vigoare, anul trecut, a GDPR, regulamentul european de protecție a datelor personale.
Gigantul IT a intrat în vizorul autorității pentru…

Un nou tip de înşelătorie circulă pe internet: ŢEAPĂ COLOSALĂ cu GDPR pentru firme (FOTO)
07 feb.. 2019

Un nou tip de înşelătorie circulă pe internet: ŢEAPĂ COLOSALĂ cu GDPR pentru firme (FOTO)

Un nou tip de înşelăciune circulă zilele acestea pe internet. Mai multe companii româneşti au primit o scrisoare din Germania în care li se spunea că au nevoie să fie de acord cu noile schimbări de GDPR…

RISE Project: ''Gruparea 'Dragnea' încearcă să ne intimideze - Autoritatea pentru protecția datelor ne solicită divulgarea surselor și ne amenință cu penalități de 20 mililoane euro'' / Cazul, o premieră pentru România (FOTO)
08 nov.. 2018

RISE Project: ”Gruparea ‘Dragnea’ încearcă să ne intimideze – Autoritatea pentru protecția datelor ne solicită divulgarea surselor și ne amenință cu penalități de 20 mililoane euro” / Cazul, o premieră pentru România (FOTO)

După publicarea primului episod din dosarul #Teleormanleaks, jurnaliștii de la RISE Project acuză ”gruparea” condusă de Liviu Dragnea că încearcă să-i intimideze folosindu-se de legislația europeană și de…

Regulamentul GDPR al UE a fost implementat GREȘIT în România: Singura statistică națională, la un pas de a fi BLOCATĂ
05 oct.. 2018

Regulamentul GDPR al UE a fost implementat GREȘIT în România: Singura statistică națională, la un pas de a fi BLOCATĂ

Activitatea Institutului Național de Statistică (INS) riscă să fie blocată după ce în România Regulamentul UE privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal…

Decizie MAJORĂ în UE: Bisericile, OBLIGATE să respecte GDPR. Hotărârea va trebui APLICATĂ şi în România
11 iul.. 2018

Decizie MAJORĂ în UE: Bisericile, OBLIGATE să respecte GDPR. Hotărârea va trebui APLICATĂ şi în România

Martorii lui Iehova au ajuns în atenția Curții de Justiție a Uniunii Europene (CJUE) cu privire la o problemă ce ține de prelucrarea datelor personale. 
CJUE a decis, marţi, că o comunitate religioasă,…

Unii, mai egali decât alții. Partidele vor să se scutească de la aplicarea Regulamentului UE privind protecția datelor
05 iul.. 2018

Unii, mai egali decât alții. Partidele vor să se scutească de la aplicarea Regulamentului UE privind protecția datelor

Partidele politice vor să scape de prevederile regulamentului UE privind protecția datelor. Un senator UDMR a propus un amendament ce dă dreptul partidelor să folosească datele personale fără a cere acordul…

S-a terminat cu LISTA RUŞINII! Ce se întâmplă cu datoriile românilor la Fisc
18 iun.. 2018

S-a terminat cu „LISTA RUŞINII”! Ce se întâmplă cu datoriile românilor la Fisc

Veste importantă pentru români.
Guvernul vrea să renunţe la „lista rușinii”, adică la lista celor cu datorii la stat, potrivit unor surse oficiale citate de Antena 3.

Decizia, care are undă verde din partea…

Decizie MAJORĂ luată de Klaus Iohannis, în plin SCANDAL legat de protecţia datelor personale. Preşedintele tocmai a semnat decretul prin care...
14 iun.. 2018

Decizie MAJORĂ luată de Klaus Iohannis, în plin SCANDAL legat de protecţia datelor personale. Preşedintele tocmai a semnat decretul prin care…

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, joi, noua lege care reglementează organizarea şi funcţionarea Autorităţii Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP), potrivit unui…

Maria Grapini șochează internauții cu un nou mesaj:  Voi fi nevoită să vă scot din banca mea de date (FOTO)
01 iun.. 2018

Maria Grapini șochează internauții cu un nou mesaj:  Voi fi nevoită să vă scot din banca mea de date (FOTO)

Maria Grapini nu a rămas indiferentă la intrarea în vigoare a noului regulament al UE privid protecția datelor (GDPR). 

Europarlamentarul și-a întrebat astfel prietenii de pe Facebook dacă, în acest…

Escrocheria GDPR: Ce riscuri apar odată cu noile reglementări privind protecția datelor 
25 mai. 2018

Escrocheria GDPR: Ce riscuri apar odată cu noile reglementări privind protecția datelor 

Regulamentul general privind protecția datelor (GDPR) a intrat vineri în vigoare în Uniunea Europeană, iar în presa internațională se vorbește deje despre posibilele riscuri pe care le vor aduce noile…

Facebook și Google au fost date în judecată la scurt timp după intrarea în vigoare a GDPR: Ce acuzații li se aduc 
25 mai. 2018

Facebook și Google au fost date în judecată la scurt timp după intrarea în vigoare a GDPR: Ce acuzații li se aduc 

Facebook și Google au fost date în judecată imediat după intrarea în vigoare a regulamentul european privind protejarea vieții private (GDPR), informează CNN. 
Companiile au fost acționate în instanță…

Noul regulament pentru protecția datelor a intrat în vigoare în UE. În România, legea abia a fost votată de parlamentari
25 mai. 2018

Noul regulament pentru protecția datelor a intrat în vigoare în UE. În România, legea abia a fost votată de parlamentari

Noul Regulament UE privind prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date a intrat în vigoare de vineri în toate statele Uniunii Europene, inclusiv în România. 

Noul…

Site-uri americane, inaccesibile europenilor după intrarea în vigoare a Regulamentului privind protecţia datelor
25 mai. 2018

Site-uri americane, inaccesibile europenilor după intrarea în vigoare a Regulamentului privind protecţia datelor

Noul Regulament UE privind prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date a intrat în vigoare de vineri în toate statele Uniunii Europene, inclusiv în România. Schimbarea a început de…

Ce prevede Noul Regulament General pentru Protecţia Datelor: GDPR intră în vigoare pe 25 mai
24 mai. 2018

Ce prevede Noul Regulament General pentru Protecţia Datelor: GDPR intră în vigoare pe 25 mai

În 25 mai intră în vigoare Noul Regulament General pentru Protecţia Datelor (GDPR), instituțiile, companiile și organizațiile din statele Uniunii Europene având o serie de obligații suplimentare privind…

Nebunia GDPR continuă: Facebook va aplica pentru toți utilizatorii noul regulament
24 mai. 2018

Nebunia GDPR continuă: Facebook va aplica pentru toți utilizatorii noul regulament

Facebook a anunțat că va aplica la nivelul tuturor utilizatorilor din lume noul regulament european de protecție a datelor GDPR.

Astfel, cei două miliarde de utilizatori vor fi întrebați dacă sunt de acord cu…

Nebunia GDPR: Multe dintre emailurile prin care firmele cer acordul pentru a trimite în continuare mesaje de marketing sunt ilegale sau inutile
22 mai. 2018

Nebunia GDPR: Multe dintre emailurile prin care firmele cer acordul pentru a trimite în continuare mesaje de marketing sunt ilegale sau inutile

La sfârşitul acestei săptămâni va intra în vigoare noul Regulament general european privind protecția datelor (GDRP), în plin scandal legat de furtul a milioane de date de către firma de consultanţă Cambridge…

ATENŢIE: Din 25 mai TE POŢI STERGE din Biroul de Credit. AFLĂ TOT ce ai de făcut şi ce urmează pentru tine!
21 mai. 2018

ATENŢIE: Din 25 mai TE POŢI STERGE din Biroul de Credit. AFLĂ TOT ce ai de făcut şi ce urmează pentru tine!

Începând din 25 mai, apar câteva noutăți semnificative în materie de protecție a datelor cu caracter personal. Odată cu implementarea noului regulament general privind protecţia datelor cu caracter personal…

SCHIMBĂRI majore pentru românii care au BULETINE de IDENTITATE! Decizie de ultimă oră
16 mai. 2018

SCHIMBĂRI majore pentru românii care au BULETINE de IDENTITATE! Decizie de ultimă oră

Începând cu 25 mai 2018 se va aplica în toate statele membre ale Uniunii Europene (UE) Regulamentul GDPR (general data protection regulation) care aduce modificări substanțiale în ceea ce privește prelucrarea…