O bancă majoră din Europa este acuzată de „încălcări foarte grave” în relația cu clienții. Amenda pe care o riscă

O bancă majoră din Europa este acuzată de „încălcări foarte grave” în relația cu clienții. Amenda pe care o riscă
Foto: Pixabay

Autoritatea spaniolă de resort a anunțat, joi, că a deschis proceduri displinare împotriva Deutsche Bank pentru două presupuse „încălcări foarte grave” ale reglementărilor în consultanța oferită clienților spanioli cu privire la instrumentele financiare bazate pe valute, relatează Reuters.

Deutsche Bank a confirmat că a luat la cunoștință situația și spune că este vorba despre vânzarea de instrumente derivate valutare în Spania înainte de aprilie 2021.

„Deși nu putem comenta detaliile chestiunii, așa cum am afirmat anterior, banca reevaluează și sporește controalele și procesele relevante”, susțin reprezentanții Deutsche Bank.

Deutsche Bank, acuzată de „încălcări foarte grave” în relația cu clienții

Autoritatea spaniolă de supraveghere a pieței, CNMV, spune că procedurile au la bază și concluzii ale anchetelor interne pe care le-a efectuat Deutsche Bank. Deschiderea procedurilor nu influențează deznodământul, a explicat instituția.

CNMV susține că a identificat o încălcare foarte gravă a obligațiilor de transparență și o încălcare foarte gravă a sarcinii de a acționa în interesul clienților.

Deutsche Bank a fost amendată de CNMV cu 3 milioane de euro în martie 2022, pe motiv că ar fi aplicat marje semnificativ mai mari la răscumpărarea de către clienți a obligațiunilor structurate.

Purtătorul de cuvânt al CNMV nu a oferit detalii cu privire la eventuala amendă pe care o riscă Deutsche Bank în cadrul noilor proceduri disciplinare.

Legislația spaniolă de profil prevede că încălcările grave pot fi sancționate cu amenzi de 5 milioane de euro sau de 5 ori mai mari decât profitul brut realizat sau pierderea evitată ca urmare a încălcării, 5% din resursele proprii ale entității în cauză, 5% din totalul fondurilor, fie că este vorba despre cele proprii sau ale terților.

Amenzile pot urca la 10% din cifra de afaceri anuală totală a entității în cauză.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
20:10 - Reacțiile șoferilor români după ce au aflat de aderarea României la Schengen. „Batem şi la pariu”
20:07 - Buzoianu (USR): Avem nevoie de transparență mult mai mare pe datele bugetare, să știm clar dacă avem bani să ne îndeplinim obiectivele. Românii s-au săturat de povești (VIDEO)
20:02 - O localitate renumită pentru vilele de lux este ținta hoților. Acționează chiar dacă știu că poliția este pe urmele lor
19:59 - Ilie Bolojan, despre când ar putea fi organizate alegerile prezidențiale: Ar fi impropriu ca înainte cu două săptâmâni de sărbătorile de Paște să venim noi cu mizeriile lumii politice
19:30 - Eugen Sechila, lider al mișcării neo-legionare și apropiat al lui Georgescu, dus la audieri. Surse: Ar fi vrut să plece din țară cu destinația Ciad / UPDATE: A fost plasat sub control judiciar, cu obligația de a nu părăsi țara (VIDEO)
19:26 - Ce i s-a întâmplat unei pensionare din Cluj, după recalculare. Inițial, avea o pensie de 7.873 lei: “Astăzi am primit cuponul de pensie”
19:20 - Ce sume de bani promite statul român elevilor care câștigă aurul la competiții naționale sau internaționale
19:17 - Cât costă rochiile pentru revelion soției lui Ștefan Bănică Jr. Doritoarele trebuie să scoată mulți bani din buzunar
18:58 - Vlad Nistor: Modelul bulgăresc ne cam paște. Alegerile parlamentare au fost contaminate de alegerile prezidențiale și de felul în care opinia publică a fost manipulată cu această ocazie (VIDEO)
18:57 - Cristina Cioran și Alex Dobrescu se pregătesc iar să devină părinți, deși el are ordin de restricție și nu se poate apropia de ea: „Ce vină are acest copil că are doi părinți idioți?”