10 motive să mergi în Grecia în septembrie. Care sunt cele mai bune locuri de vizitat

10 motive să mergi în Grecia în septembrie. Care sunt cele mai bune locuri de vizitat
Foto: Pixabay.

Pe lângă plajele și apele extra-curate ale țării, vremea grozavă și tarifele de avion și prețurile de cazare mai bune, există mult mai multe de oferit odată cu noua inițiativă intitulată „Septembrie în Grecia”.

Top 10 motive pentru a ajunge în Grecia în septembrie

Vremea perfectă: încă cald, dar nu atât de cald!

Prețuri mai mici: obțineți prețuri mai mici, chiar și la cele mai luxoase hoteluri.

Găsiți întotdeauna un șezlong: Plajele nu sunt atât de aglomerate.

Gata cu cozile: siturile arheologice și muzeele au mai puțini vizitatori.

Serviciu îmbunătățit: mai puțini oaspeți conduc la servicii personalizate.

Bilete de avion mai ieftine: ajungeți în Grecia la un cost mult mai mic.

Ape calde: Marea este mai curată și apa caldă.

Faceți fotografii mai bune: cerul este mai senin, astfel încât să puteți face cele mai bune fotografii.

Mănânci cât vrei: vara se termină, așa că nu e cazul să ții diete.

Start bun pentru iarnă: luând o vacanță în septembrie, vă veți umple bateriile pentru iarna care vine.

Unde merită să mergeți în concediu în septembrie

Atena

atena grecia
Foto simbol: Pixabay

Nimic nu se compară cu a petrece timpul în capitala Greciei în luna septembrie pentru a cunoaște mai bine orașul. Dacă vremea este caldă, puteți merge la plajele din jurul Glyfada sau puteți face o excursie de o zi la Hydra, Poros, Spetses sau Aegina.

Salonic

Salonic este o destinație sigură pentru „septembrie în Grecia”, datorită numeroaselor festivaluri și evenimente culturale care au loc în această perioadă, plus Târgul Internațional anual de la Salonic, care are loc în perioada 10-18 septembrie.

În apropiere se află frumosul oraș Veria și dacă doriți să înotați, nu uitați să vizitați Halkidiki, care are niște plaje minunate și se află la doar o oră și puțin cu mașina de aeroportul din Salonic.

Peloponez

Peloponezul este inima Greciei antice și locul de naștere al Jocurilor Olimpice. Vizitarea în afara sezonului vă permite să vedeți obiectivele turistice fără aglomerație.

Pe lista locurilor de văzut se află Olympia antică, Epidaur, Micene, biserici bizantine, așezări unice și castele uimitoare.

Nafplio și Monemvasia sunt două dintre cele mai rafinate orașe din Peloponez, cu un peisaj pitoresc și o atmosferă magică care trebuie văzută pentru a fi crezută.

Creta

Chania, un mix de cultură clasică, probabil cel mai frumos oraș din Creta, sursă foto: captură YT

De la biserici, inclusiv Agios Georgios Galatas și Panagia Kaliviani, până la siturile istorice Agia Triada și Muzeul Arheologic din Heraklion – unde se găsesc majoritatea comorilor minoice din Creta – există atât de multe de văzut și de făcut.

Mergeți pe străzile orașului vechi din Chania și bucurați-vă de clădirile și aleile uimitoare care sunt pline de atâta istorie.

Rodos

Această frumoasă insulă grecească este favorita artiștilor, realizatori de film și scriitori, datorită orașelor sale antice uimitoare și porțiunilor de coastă pustii – este de vizitat în orice perioadă a anului.

Urmăriți B1TV.ro și pe