Bogdan Gheorghiu, de Ziua Naţională: „Distanţarea ne aduce şi ceva bun: apropiere de cei dragi, conştientizarea adevăratelor valori, unirea în a găsi soluţii”

Bogdan Gheorghiu, de Ziua Naţională: „Distanţarea ne aduce şi ceva bun: apropiere de cei dragi, conştientizarea adevăratelor valori, unirea în a găsi soluţii”
foto: Facebook @ Bogdan Gheorghiu

Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, a declarat, marţi, în mesajul de Ziua Naţională că distanţarea impusă de pandemie ne aduce o apropiere de cei dragi, mai multă unitate în lupta cu noul coronavirus, o conştientizare a adevăratelor valori şi unirea în a găsi soluţii adecvate depăşirii acestei perioade.

Bogdan Gheorghiu: Anul acesta, sărbătorim Ziua Naţională şi rememorăm Marea Unire din 1918, într-un mod atipic

Ministrul Culturii a amintit că sărbătoarea de anul acesta este una atipică şi a îndemnat la unitate pentru o Românie europeană.

„Anul acesta, sărbătorim Ziua Naţională şi rememorăm Marea Unire din 1918, într-un mod atipic. Pandemia care afectează întreaga planetă ne răpeşte şi modul tradiţional în care ne petreceam 1 Decembrie, care începând cu 1990 a fost promulgată Zi Naţională. Cred însă că distanţarea aceasta ne aduce şi ceva bun: o apropiere de cei dragi, mai multă unitate în lupta cu acest duşman nevăzut, o conştientizare a adevăratelor valori, unirea în a găsi soluţii adecvate depăşirii acestei perioade”, a spus el, conform News.ro.

„Vă doresc să rămâneţi sănătoşi, să depăşiţi boala dacă vă luptaţi cu ea, să vă bucuraţi de tot ceea ce e românesc şi să ne unim eforturile pentru a dezvolta România europeană!”, a adăugat oficialul.

Ludovic Orban: „Ziua Naţională, chiar dacă o sărbătorim atipic din cauza restricţiilor impuse de pandemie, rămâne la fel de importantă pentru noi”

Premierul Ludovic Orban a transmis un mesaj românilor cu ocazia Zilei Naționale în care precizează că, în acest an, data de 1 decembrie este un bun prilej “să reflectăm, poate mai mult decât am făcut-o în anii trecuţi, asupra exemplelor de unitate din istoria noastră”.

Acesta a subliniat că Ziua Naţională a României rămâne la fel de importantă pentru români, chiar dacă este serbată în pandemie:

“Ziua Naţională a României, chiar dacă o sărbătorim atipic anul acesta din cauza restricţiilor impuse de pandemie, rămâne la fel de importantă pentru noi, prin rolul pe care Marea Unire de la 1 Decembrie 1918 l-a avut pentru desăvârşirea statului naţional. Au trecut 102 ani de atunci, timp în care au fost şi perioade de grea încercare, pe care românii le-au depăşit uniţi în atingerea unor idealuri sau depăşirea unor situaţii de criză.

Astăzi, când ne vedem nevoiţi, din cauza pandemiei, să marcăm Ziua Naţională fără parade, defilări şi alte evenimente intrate în tradiţie, este un bun prilej să reflectăm, poate mai mult decât am făcut-o în anii trecuţi, asupra exemplelor de unitate din istoria noastră”, a precizat premierul în mesajul său.