Centru de vaccinare la Biserica Neagră din Brașov, cu Pfizer și Johnson & Johnson. Cătălin Văsii: Sunt oferite concerte de orgă, biserica poate fi vizitată gratuit. Am putea repeta evenimentul (VIDEO)

Centru de vaccinare la Biserica Neagră din Brașov, cu Pfizer și Johnson & Johnson. Cătălin Văsii: Sunt oferite concerte de orgă, biserica poate fi vizitată gratuit. Am putea repeta evenimentul (VIDEO)
foto: Hepta.ro / Hepta Syndicate / Marian ilie

La Biserica Neagră din Brașov a fost amenajat luni un centru de vaccinare anti-COVID-19, unde doritorii pot alege între serurile de la Pfizer-BioNTech și Johnson & Johnson pentru imunizare. De asemenea, aceștia pot vizita gratuit lăcașul de cult și se bucură de concerte de orgă. Prefectul Mihai-Cătălin Văsii a oferit mai multe detalii la „Talk B1” cu Nadia Ciurlin.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Cătălin Văsii, prefectul Brașovului, despre centrul de vaccinare organizat la Biserica Neagră

„În cadrul campaniei de vaccinare pe care o derulăm la nivelul județului Brașov, cu sprijinul municipiului Brașov, al Direcției de Sănătate Publică și al Bisericii Evanghelice, am considerat că un obiectiv atât de cunoscut în întreaga țară poate să atragă și s-a dovedit că avem dreptate. În momentul de față, campania care se desfășoară la Biserica Neagră este un real succes. Până la această oră avem aproape 250 de persoane vaccinate”, a spune Cătălin Văsii.

Prefectul Brașovului spune că acest centru de vaccinare va fi deschis doar vineri, până la ora 19, însă a precizat că este posibil să se repete evenimentul cu o altă ocazie.

„În funcție de disponibilitatea proprietarului acestei construcții și de modalitatea de desfășurare a acestei campanii de vaccinare, vom putea la un moment dat să și repetăm acest eveniment”, a mai spus el.

El a menționat că vaccinarea a început la ora 10.

„Nu am fost foarte matinali, până la orele 19. Suntem la aproape 250 de persoane (vaccinate, n.r.), cred că va mai și continua. Din fericire, și vremea ne ajută. Sper că vom reuși să ajungem la un număr satisfăcător din punctul nostru de vedere pentru acest eveniment”, a adăugat Cătălin Văsii.

Întrebat câte persoane își propun autoritățile să vaccineze astăzi la Biserica Neagră, oficialul a explicat: „N-avem o limită. Vă dați seama că pentru noi este foarte important, orice persoană reprezintă un mic pas spre normalitate și reprezintă un succes. Nu ne-am propus un număr de persoane, ne dorim să vină cât mai multe. Suntem pregătiți cu două fluxuri, cu Pfizer și cu Johnson. Aprooape o jumătate din cei vaccinați până acum au ales mono-doza oferită de Johnson. Suntem pregătiți și așteptăm un număr foarte mare. N-am targetat un număr de persoane, ne bucurăm pentru orice persoană care vine și se vaccinează, acesta constituind un mic pas spre normalitate”.

Referitor la facilități, Cătălin Văsii a afirmat: „Sunt concerte de orgă, este oferită și vizitarea acestei biserici gratuit, deci asta constituie un punct suplimentar de atracție și cred eu că acesta a constituit și motivul pentru care mulți au ales să vină să se vaccineze în incinta bisericii înainte”.

Întrebat dacă au avut loc discuții pentru a fi amenajate astfel de centre și în alte biserici din oraș, prefectul Brașovului a răspuns: „După cum știți, am avut parteneri în toate zonele turistice de atracție. Am avut și avem în continuare Castelul Bran, care și-a prelungit programul de vaccinare, avem Biserica Neagră, am avut centrul Brașovului. Vom încerca să îmbinăm la toate obiectivele de atracție turistică, acolo unde numărul doritorilor și vizitatorilor este foarte mare, și să îmbinăm plăcutul cu utilul și să reușim să sporim numărul persoanelor vaccinate”.

Ultima oră
00:13 - CDC avertizează: Varianta Delta a coronavirusului este mai contagioasă decât varicela şi poate provoca forme mai grave de boală
00:05 - Italia: Guvernul intenționează să plafoneze prețul la testele pentru COVID-19
23:43 - Paul Stănescu (PSD): Politica durerii în cot este deviza useristă exprimată perfect de Ovidiu Vizante, directorul CFR. Dacă USR-ului i-ar fi păsat de pasagerii blocați în tren, Vizante era acum acasă
23:40 - Unitatea 2 a CNE Cernavodă a fost reconectată vineri seara la Sistemul Energetic Național
23:15 - Valeriu Gheorghiță: Ne așteptăm ca în următoarele săptămâni varianta Delta să devină dominantă. Avem deja focare la nivel de comunitate
23:04 - Alexandru Rafila, despre al patrulea val al pandemiei: „Evident, și noi o să fim afectați. Dacă discutăm despre persoane vulnerabile care nu s-au vaccinat, s-ar putea să avem probleme” 
22:48 - Raluca Turcan: Pentru prima dată, anul acesta avem mai mulți copii născuți din părinți români în străinătate decât în România, ceea ce pentru noi este dramatic
22:39 - Detașamentul Sky Guardians al României a luminat cerul deasupra zonei de antrenament Bemowo Piskie din Polonia
22:19 - Alin Stoica, prefectul Capitalei: La medici și profesori ar putea exista cel puțin o recomandare fermă de vaccinare; se poartă discuții la nivel guvernamental. Susțin restricțiile pentru cei nevaccinați (VIDEO)
22:02 - Cum a fost sancționat un bărbat care conducea cu peste 200 km/oră pe un drum naţional din Olt