Crește numărul școlilor aflate în scenariul roșu: Şapte unităţi de învăţământ din judeţul Covasna vor desfășura orele online

Crește numărul școlilor aflate în scenariul roșu: Şapte unităţi de învăţământ din judeţul Covasna vor desfășura orele online
Foto: Hepta - Abaca Press / Marechal Aurore/ABACA

Crește numărul unităților școlare unde orele se vor desfășura conform scenariului roșu.Şapte unităţi de învăţământ din judeţul Covasna au intrat, de luni, în scenariul roşu, după ce au fost înregistrate mai multe cazuri de coronavirus în rândul profesorilor și al elevilor. În acest context, cursurile se vor desfășura exclusiv online.

Care sunt unitățile școlare din Cpvasna aflate în scenariul roșu

Unitățile de învățământ din Covasna care vor intra în scenariul sunt: Liceul teoretic „Mikes Kelemen” din Sfântu Gheorghe, Liceul tehnologic „Puskás Tivadar” şi structurile aparţinătoare „Kós Károly” şi Şcoala Postliceală Sanitară din Sfântu Gheorghe, dar şi Şcoala Specială Gimnazială din Olteni, unităţi şcolare în care mai mulţi elevi şi un cadru didactic au fost diagnosticaţi cu COVID-19.

Dascălul, elevii confirmaţi pozitiv şi persoanele care au fost în contact direct cu aceştia vor sta obligatoriu în carantină timp de 14 zile.

De asemenea, scenariul roşu a fost aplicat şi la Grădiniţa şi Şcoala Gimnazială din comuna Dalnic, localitate în care în ultimele 14 zile s-a înregistrat o medie de peste 3 cazuri de COVID-19 la mia de locuitori.

Şeful ISJ Covasna. a precizat că, din cei aproximativ 20 de elevi ale căror rezultate au ieşit pozitive, 16 sunt de la Centrul de Plasament din Olteni şi au fost depistaţi în urma testărilor periodice pe care Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Covasna le realizează din două în două săptămâni în toate structurile aparţinătoare.

Totodată, începând de luni, crește numărul școlilor care se află în scenariul galben. În această situație se află 87 de unităţi de învăţământ din judeţul Covasna, printre acestea numărându-se toate şcolile şi grădiniţele din municipiul Sfântu Gheorghe, iar în scenariul verde au rămas 209 de instituţii de învăţământ.

În prima săptămână de şcoală, la nivelul judeţului Covasna nu a fost nicio unitate de învăţământ în scenariul roşu, 220 de instituţii începând activitatea în scenariul verde şi alte 83 în cel galben.

Cursuri suspendate în Timișoara

O situație dificilă este întâlnită și în Timișoara. Cursurile Liceului Penticostal Logos din Timişoara se mută în mediul online, după ce cinci cadre didactice au fost confirmate cu COVID-19.

În acest context, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Timiş, întrunit în şedinţă extraordinară, a emis hotărârea în baza căreia se suspendă temporar activităţile didactice. Scenariul roșu se aplică pentru 14 zile, începând de luni.