Emilian Imbri crede „probabilă” apariția cazurilor de coronavirus în școli: „Se vor lua măsuri rapid, local. Nu e bine să oprim tot doar pentru că ne e teamă că s-ar putea întâmpla ceva” (VIDEO)

Emilian Imbri crede „probabilă” apariția cazurilor de coronavirus în școli: „Se vor lua măsuri rapid, local. Nu e bine să oprim tot doar pentru că ne e teamă că s-ar putea întâmpla ceva” (VIDEO)
Foto: ASSMB

Emilian Imbri, managerul spitalului ”Victor Babeș” din Capitală, a declarat, pentru B1 TV, că „probabil” vor apărea cazuri de coronavirus și în unitățile de învățământ românești, odată cu începerea noului an școlar. Într-o atare situație, autoritățile sanitare vor lua măsuri rapid, la nivel local. Medicul a insistat că nu e bine să oprim totul doar de teamă că s-ar putea întâmpla ceva. Precizările specialistului vin în contextul în care infectări cu SARS-CoV-2 au fost raportate în mai multe școli din țările în care cursurile au fost deja reluate. De exemplu, în Berlin, Germania, au fost înregistrate îmbolnăviri cu COVID-19 la 41 din cele 825 de școli, în două săptămâni de la reluarea orelor.

Emilian Imbri susține că școlile trebuie deschise, chiar dacă epidemia de coronavirus e încă un pericol

Managerul spitalului ”Victor Babeș” din Capitală a insistat, într-o intervenție pentru B1 TV, că școlile trebuie să-și deschidă porțile și că nu ar trebui să oprim totul doar pentru că ne e teamă de coronavirus.

„Eu cred că se poate deschide, pentru că există suficiente informații acum despre cum putem să ne ferim de îmbolnăvire”, a declarat medicul Emilian Imbri, pentru B1 TV.

În opinia acestuia, e „probabil” să ajungem, la fel ca în alte state, să identificăm cazuri de coronavirus în școli, dar într-o asemenea situație „se vor lua măsuri rapid, local, acolo unde se întâmplă. Mai cred sincer că nu e bine să oprim tot, că ne e frică că s-ar putea întâmpla ceva”.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Vineri, cotidianul Berliner Zeitung informa că 41 de școli din cele 825 câte există în Berlin au raportat cazuri de coronavirus, în mai puțin de două săptămâni de la reluarea cursurilor. Sute de studenți și profesori au fost plasați în carantină, iar efectele sunt resimțite atât la nivelul școlilor primare și generale, cât și în licee.

Ludovic Orban: Obiectivul nostru e de a asigura cele mai bune condiții pentru începerea anului școlar

Duminică, premierul Ludovic Orban a declarat că obiectivul Guvernului e de a asigura cele mai bune condiții pentru începerea anului școlar. 175 de milioane de euro urmează să fie alocate, din fonduri europene, pentru decontarea cheltuielilor cu pregătirea unităților de învățământ.

Luni, șeful Guvernului a precizat că nu vor putea fi asigurate măști de protecție pentru toți elevii, dar acestea trebuie date copiilor din zonele vulnerabile.

„Noi vom deconta către autoritățile locale cheltuielile care sunt făcute pentru a asigura începerea anului școlar în bune condiții. În ceea ce privește măștile pentru toată lumea, cred că prioritar este să asigurăm măști pentru copiii care provin din familii vulnerabile, așa cum a fost și alocarea din Fondul de rezervă pentru achiziționarea de măști pentru persoanele vulnerabile. Evident că trebuie să existe niște măști suplimentare dacă, din întâmplare, un copil vine fără mască, dar nu se pot lua măști chiar pentru toți copiii”, a declarat, luni, premierul Ludovic Orban.

Ultima oră
20:22 - Nicușor Dan, replică pentru Florin Cîțu: Coordonarea întregii activități pe coronavirus revine CNSU, doctorului Raed Arafat. Noi am făcut tot ce a ținut de noi, am avut și inițiative
20:14 - Premierul Republicii Moldova: „Reforma justiției, o prioritate absolută pentru țara noastră”
19:55 - Ursula von der Leyen a refuzat să dea mâna cu Cristian Ghinea: „Îmi pare rău!” (VIDEO)
19:54 - CNCAV: Aproape 18.000 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore
19:24 - Scandalul momentului în online-ul românesc. Autorul postării controversate spune că a glumit: „Femeile disponibile pentru sex să poarte un cerculeț la rever. Două cerculețe pentru sex în grup”
19:08 - Explozie a cazurilor de COVID în București. Vlad Voiculescu, după ce avertizase că lipsesc 4.000 de teste pozitive din ultimele zile: „Minunea de după congresul PNL! – 653 cazuri duminică, 2.559 luni”
19:03 - Ursula von der Leyen, despre explozia prețului la gaze: „Ceea ce vedem este un fenomen global, nu doar unul existent în Europa”
18:51 - Iohannis, nemulțumit de cifrele campaniei de vaccinare. Mesaj tăios în prezența Ursulei von der Leyen: „Dacă ne-am fi vaccinat, nu am mai fi avut restricții”
18:44 - Ursula von der Leyen anunță că România a primit undă verde din partea Comisiei privind PNRR: „Nu e finalul călătoriei. Trebuie să implementăm aceste proiecte”
18:28 - Florin Cîțu, despre PNRR: Sunt incluse 107 investiții și 64 de reforme. Până la sfârșitul anului vom primi prefinanțarea de 3,8 miliarde de euro (VIDEO)