Femeia din Bistrița bătută de soț pe stradă făcuse mai multe sesizări la Poliție, dar a fost ignorată / Lucian Bode a anunțat că trimite Corpul de control (VIDEO)

Femeia din Bistrița bătută de soț pe stradă făcuse mai multe sesizări la Poliție, dar a fost ignorată / Lucian Bode a anunțat că trimite Corpul de control (VIDEO)
Foto: Bistriteanul.ro

La mai puţin de o lună de la dubla crimă din Oneşti, apare încă un caz şocant de neglijenţă din partea autorităţilor române. Ministrul de Interne, Lucian Bode, a anunţat că trimite Corpul de Control la Bistriţa, după ce o femeie a fost agresată în plină stradă de soţul ei. Aceasta ar fi depus mai multe sesizări la Poliţie, dar a fost ignorată total, informează B1 TV.

Victimă a violenței domestice, ignorată de polițiști. Ministrul de Interne a trimis Corpul de Control

Corpul de control al ministrul de Interne are o nouă misiune. De data aceasta probleme sunt la IPJ Bistrița.

Decizia vine după ce o femeie a fost bătută în plină stradă de soţul de care dorește să divorţeze. Ea ar fi depus numeroase plângeri la Poliţie, în care sesiza că soţul a ameninţat-o cu moartea, dar agenţii au ignorat-o.

„Se întâmplă la trei săptămâni de la Oneşti o situație în care doamna respectivă depusese petiţii către Poliţie, în care explica foarte clar că este amenințată, arăta foarte clar ce i se întâmplă și Poliția nu a luat, din păcate, nicio măsură. În consecință, la Bistrița am hotărât să trimit Corpul de Control al ministrului”, a declarat Lucian Bode.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Bode consideră că incidentul de la Bistrita e o situaţie inadmisibilă, care vine în ciuda măsurilor luate după tragedia de la Oneşti.

„Dacă acum, după această tragedie, nu analizăm cu maximă atenţie toate disfuncţionalităţile din sistem înseamnă că nu am învăţat nimic. Eu cred că am învăţat din această nenorocire, o să vedeţi în perioada următoare măsuri. De altfel, am și luat imediat o măsură și anume de a face o analiză pe toate petiţiile care nu au caracter penal, dar care conțin elemente de amenințări cu violența și am analizat la nivel național toate aceste petiții cu 24 de luni în urmă”, a mai declarat ministrul de Interne.

În urma cu trei săptămâni, un bărbat din Onești a luat ostatici doi muncitori, apoi i-a omorât. În tot acest timp, mai multe echipaje de polițiști se aflau în fața blocului, dar intervenția a fost un eșec: agenții nu au reușit să le salveze viața celor doi.

Urmăriți B1TV.ro și pe