Gabriela Firea: Utilajele de deszapezire vor acționa permanent, până când arterele principale, secundare, trotuarele și aleile vor fi curățate (VIDEO)

Gabriela Firea: Utilajele de deszapezire vor acționa permanent, până când arterele principale, secundare, trotuarele și aleile vor fi curățate (VIDEO)

Primarul general, Gabriela Firea, a declarat că utilajele de deszăpezire au acționat toată noaptea, prioritatea fiind bulevardele Capitalei. Urgența din acest moment va fi curățarea arterelor secundare.

Avand in vedere ninsoarea abundenta si viscolul inregistrate in ultimele ore in Capitala, Primarul General, Gabriela Firea, i-a convocat vineri, la sediul Politiei Locale, pe toti responsabilii implicati in programul de deszapezire si combatere polei de la nivelul Municipiului Bucuresti pentru a evalua situatia interventiilor si pentru a stabili planul de masuri pentru zilele urmatoare:

Primarul General, Gabriela Firea: ” Deoarece a nins viscolit timp de sase ore, interventia utilajelor de deszapezire a fost destul de dificila, dar putem spune ca arterele principale sunt practicabile, iar in Bucuresti se circula in conditii de iarna. Azi-noapte, Bucurestiul, ca si alte zone din tara s-a aflat sub avertizare de cod portocaliu de viscol, varful fiind intre patru dimineata si ora zece. 400 de utilaje de deszapezire se afla in acest moment in teren, in toate sectoarele Capitalei si actioneaza in baterie pentru degajarea zapezii de pe arterele principale, iar dupa ora 15:00, cand prognozele ne spun ca se vor diminua ninsorile, acestea vor interveni cu prioritate pe arterele de legatura si pe strazile secundare. De asemenea, peste 1000 de operatori manuali lucreaza la degajarea zapezii de pe trotuare, din statiile si refugiile RATB”.

Primarul Capitalei a mai adaugat: “Continuam toate celelalte operatiuni din programul de iarna, echipele mobile ale DGASMB distribuie ceai, supa calda si imbracaminte adecvata persoanelor fara adapost care nu doresc sa mearga in centrele sociale ale Primariei. In prezent, 542 de persoane fara adapost sunt cazate in centrele sociale ale Municipalitatii si vom suplimenta numar de locuri, in caz de nevoie. In continuare 20 de persoane refuza adapostirea insa echipele DGASMB le monitorizeaza si le distribuie hrana calda si imbracaminte „.

Edilul sef a reamintit ca asociatiile de proprietari, persoanele fizice si juridice au obligatia de a curata de zapada si a aplica tratamente cu materiale antiderapante pe trotuarele si in spatiile pe care le administreaza, astfel incat pietonii sa poata circula in siguranta.

Totodata, RATB a actionat cu solutii anti-inghet pentru asigurarea accesului pe liniile de tramvai, la macazuri, precum si la refugiile de tramvai. Pentru indepartarea zapezii de pe refugii au fost angrenati 353 salariati. Totodata, au fost mobilizate echipele pentru verificarea si mentinerea in stare de functiune a retelelor de contact pentru tramvaie si troleibuze. Desi s-au inregistrat probleme punctuale in ceea ce priveste circulatia tramvaielor de pe linia 41, acestea au fost remediate in mai putin de jumatate de ora.

Administratia Strazilor a intervenit pentru deszapezire cu un numar de 30 de persoane in parcarile princiale din administrare, s-au curatat si intretinut, in permanenta, scarile din pasajele pietonale Piata Presei Libere si Universitate si s-au verificat scarile din pasajul Piata Sudului.

Referitor la semafoare, sunt asigurate 3 schimburi formate din echipe mixte de electricieni ai Administratiei Strazilor si ai Companiei Municipale Managementul Traficului Bucuresti S.A.

Primarul General a mai anuntat ca la dispeceratul Primariei Municipiului Bucuresti au sunat cetateni care au semnalat cazuri in care taximetristii au cerut tarif preferential sau au refuzat cateva curse solicitate de clienti, contrar legii si regulamentului Municipalitatii: „S-a luat legatura cu respectivele companii de taximetrie, carora li s-a solicitat luarea unor masuri conform legislatiei in vigoare, iar noi vom sanctiona drastic aceste abateri, mai ales ca cetatenii au fost lasati in frig pentru ca nu au dorit sa plateasca o cursa la suprapret”.

Pentru sesizari privind persoanele fara adapost se poate apela gratuit non-stop, numarul de tel scurt 021.9524, iar pentru avarii si alte probleme datorate fenomenelor meteo, bucurestenii pot apela numarul de telefon gratuit 0.800.800.868.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ultima oră
00:13 - CDC avertizează: Varianta Delta a coronavirusului este mai contagioasă decât varicela şi poate provoca forme mai grave de boală
00:05 - Italia: Guvernul intenționează să plafoneze prețul la testele pentru COVID-19
23:43 - Paul Stănescu (PSD): Politica durerii în cot este deviza useristă exprimată perfect de Ovidiu Vizante, directorul CFR. Dacă USR-ului i-ar fi păsat de pasagerii blocați în tren, Vizante era acum acasă
23:40 - Unitatea 2 a CNE Cernavodă a fost reconectată vineri seara la Sistemul Energetic Național
23:15 - Valeriu Gheorghiță: Ne așteptăm ca în următoarele săptămâni varianta Delta să devină dominantă. Avem deja focare la nivel de comunitate
23:12 - Alexandru Rafila: Problema noastră majoră – noi avem doar jumătate din numărul cetățenilor vaccinați față de restul țărilor UE. Dacă vor fi îmbolnăviri, ele vor fi în mod evident mai grave (VIDEO)
23:04 - Alexandru Rafila, despre al patrulea val al pandemiei: „Evident, și noi o să fim afectați. Dacă discutăm despre persoane vulnerabile care nu s-au vaccinat, s-ar putea să avem probleme” 
22:48 - Raluca Turcan: Pentru prima dată, anul acesta avem mai mulți copii născuți din părinți români în străinătate decât în România, ceea ce pentru noi este dramatic
22:39 - Detașamentul Sky Guardians al României a luminat cerul deasupra zonei de antrenament Bemowo Piskie din Polonia
22:19 - Alin Stoica, prefectul Capitalei: La medici și profesori ar putea exista cel puțin o recomandare fermă de vaccinare; se poartă discuții la nivel guvernamental. Susțin restricțiile pentru cei nevaccinați (VIDEO)