Primarul General, Gabriela Firea, a primit la sediul Primăriei Capitalei, vizita vicepremierului Republicii Moldova, Iurie Leancă (FOTO)

Primarul General, Gabriela Firea, a primit la sediul Primăriei Capitalei, vizita vicepremierului Republicii Moldova, Iurie Leancă (FOTO)

Primarul General, Gabriela Firea, l-a primit luni, la sediul Municipalității, pe vicepremierul Republicii Moldova, Iurie Leancă. Cei doi oficiali au discutat despre proiectele pe care cele doua capitale le vor dezvolta în perioada următoare, potrivit unui comunicat de presă al Primăriei Capitalei.

Liderul moldovean a fost însoțit de ambasadorul Republicii Moldova la Bucuresti, E.S. Mihai Gribincea.

„Având în vedere discuțiile purtate la începutul acestei luni la Chișinău în cadrul cărora am stabilit obiectivele de investiții prioritare pentru capitala Moldovei, pe care le poate sprijini Bucureștiul, în perioada imediat următoare o delegație formată din specialiști ai Municipalității în domeniul infrastructurii și urbanismului, se va deplasa în capitala Republicii Moldova, pentru o evaluare exactă a costurilor necesare implementării acestor proiecte. Concret, este vorba despre reabilitarea unei maternități și a două licee: liceul Mihai Eminescu și liceul Ghe. Asachi care trebuie, de asemenea, consolidat și reabilitat. Voi propune, de asemenea, primarilor de sector să contribuie la reabilitarea unor unități de învățământ din Chișinau, astfel încât colaborarea dintre orașele noastre să devină concretă cât mai curând, unul dintre domeniile prioritare fiind cel al educației”, a declarat primarul Gabriela Firea.

La rândul său, vicepremierul Republicii Moldova a mulțumit Primarului General pentru sprijinul oferit și a afirmat că dorește să aducă la Muzeul Satului din București o casă basarbeană, care să fie expusă publicului, solicitând în acest sens Municipalității bucureștene să facă demersurile necesare pentru alocarea unei suprafețe de teren, având în vedere că în acest moment nu există spațiu pentru expunere în cadrul muzeului.

„Un alt punct de discuție îl constituie facilitarea accesului cetățenilor moldoveni la piața forțelor de muncă, în prezent procedurile de angajare fiind destul de greoaie. Vă rugam să faceți lobby pentru un acord bilateral între România și Republica Moldova, astfel încât moldovenii să se poată angaja mai ușor în companiile românesți”, a mai spus Iurie Leancă.

Primarul General a dat asigurări că va avea discuții cu factorii decidenți din Guvern astfel încât proiectele Chișinăului să beneficieze de sprijin atât la nivel central, cât și la nivel local.