Gabriela Firea: Probabil vor fi și mai mult de 12 școli din Capitală în scenariul roșu. Avem pregătite 250.000 de teste pentru elevi

Gabriela Firea: Probabil vor fi și mai mult de 12 școli din Capitală în scenariul roșu. Avem pregătite 250.000 de teste pentru elevi
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, spune că Primăria are pregătite 250.000 de teste pentru infecția cu noul coronavirus pentru elevii din București. Întrebată, în cadrul unei emisiunii televizate dacă este adevărată informașia potrivit căriea 12 școli din București se vor afla în scenariul roșu, Firea a precizat că ”vor fi și mai mult de 12 școli” pentru că situația se schimbă în permanență.

„Probabil și mai multe din cauza faptului că nu s-a realizat un program național de testare a personalului didactic și auxiliar din scoli. La fiecare câteva ore apar alte și alte cazuri, au fost persoane plecate în concediu, s-au întors în București și au simptome de răcelă sau au fost contacți ai unor persoane depistate pozitiv. Vor fi și mai mult de 12 școli”, a declarat Gabriela Firea, la Antena 3.

Firea a mai precizat că o testare masivă a elevilor din Capitală ar putea pune în discuție o posibilă renunțare la purtarea măștilor în școli.

„Trebuie să luăm în discuție acest subiect. La clasele I-IV e foarte dificil să-i convingi pe copii să poarte măști. Un copil să stea 4-5 ore pe zi cu masca… nu se mai oxigenează potrivit creierul. Dacă masca nu este ținută corect este ineficientă. Soluția pe care au găsit-o medicii europeni este testarea repetată astfel încât să-i debarasezi pe copii de obligativitatea putării măștii și a dezinfectantului peste măsură. Cheia este testarea, mai ales că nu este atât de scumpă, de dificilă. Așa cum se găsesc bani pentru toate activitățile, copiii trebuie să fie o prioritate. Trebuie sa ne concentrăm pe a se testa pentru ca învățământul să se desfășoare în bune condiții”, a declarat Gabriela Firea.

Ultima oră
01:23 - Klaus Iohannis, la Adunarea Generală a ONU de la New York: România crede cu tărie că valorile democratice și o ordine internațională bazată pe reguli sunt fundamentale pentru un viitor mai sigur și mai bun (VIDEO)
00:00 - Ministrul Mediului a discutat cu Tiberiu Boșutar, activistul bătut crunt într-o pădure din Suceava, fieful lui Gheorghe Flutur. Tanczos Barna: Sper să se facă lumină cât mai repede în acest caz
23:54 - Alertă la Călimănești. Trei persoane au ajuns de urgență la spital, după ce o mașină a căzut pe acostamentul căii ferate
23:38 - Octavian Berceanu: Nu am avut nicio discuție cu Florin Cîțu și Klaus Iohannis, deși mi-aș fi dorit / Baronii locali s-au obișnuit de 20 de ani să dicteze și am găsit o presiune enormă, dar am reușit să stopez presiunile politice
23:36 - USR PLUS, videoclip cu declarațiile premierului Florin Cîțu privind campania de vaccinare și valul 4: „Din minciună în minciună, campania de vaccinare a eșuat în România”
23:15 - Alexandru Rafila, despre paturile ATI: Cifrele au variat de-a lungul timpului în funcție de entuziasmul diverselor personalități politice. Numărul lor nu poate fi modificat substanțial, probabil că sunt circa 4.000 în total (VIDEO)
23:13 - Ionuț Dolănescu, decizie radicală. Sunt vizați soția și cei trei copii, dar și Maria Ciobanu
22:45 - Alexandru Rafila, despre dosarul DNA privind achiziționarea de vaccinuri: Probabil că plângerea penală vine dintr-o zonă apropiată de Vlad Voiculescu. Guvernul să facă public contractul, nu discutăm de rachete balistice (VIDEO)
22:29 - Ludovic Orban: Au fost unii colegi care m-au atacat mai rău ca cei din PSD / Florin Cîțu s-a schimbat după ce a decis să candideze la șefia partidului
22:22 - Vlad Voiculescu: Cel mai ușor pentru premier e să spună că altcineva este vinovat. Eu n-am mai văzut o țară în care campania de vaccinare să fie condusă de premier și de armată (VIDEO)