Incendiu la Mănăstirea Sihăstria Putnei: au fost necesare opt autospeciale ca să stingă focul

Incendiu la Mănăstirea Sihăstria Putnei: au fost necesare opt autospeciale ca să stingă focul
captura video

Un depozit de obiecte bisericești s-a aprins, marți dimineață, la Mănăstirea Sihăstria Putnei; imediat ce au fost observate flăcările au fost alarmați ompierii.

Incendiul a plecat de la coșul de fum care nu era protejat corespunzător.

Intervenția militarilor a fost dificilă, mai ales din cauza fumului dens care ieșea din clădirea cuprinsă de foc.

Etajul și acoperișul depozitului de obiecte bisericești au fost distruse în totalitate, fiind vorba de o suprafață de circa 250 mp.

Bunurile au fost făcute scrum

Clădirea care a ars nu era locuită, astfel încât nu s-a impus evacuarea.

Deși la fața locului a ajuns și un echipaj SMURD, nu s-au înregistrat victime ci doar pagube materiale.

Mai multe bunuri și obiecte bisericești s-au făcut scrum în incendiu, pompierii reușind să recupereze destul de puțin din interior.

Pentru stingerea flăcărilor au fost trimise nu mai puțin de opt autospeciale ale pompierilor militari de la ISU Suceava, precum și de la Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență Putna, Vicovu de Sus, Bilca și Voitinel.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:57 - Studiu îngrijorător: Milioane de francezi renunță la igienă sub pretextul problemelor economice
23:51 - O femeie a ajuns să dezvolte psihoză și să sufere de insomnie după ce a mâncat resturi de sushi: „Simțea ca și cum un pește se agita în burta ei”
23:50 - ACEA: Normele Euro 7 vor majora prețurile autoturismelor noi în medie cu 2.000 de euro
23:50 - Reacții de la Sepsi, după decizia UEFA privind „Ungaria Mare”: „N-o să existe acest simbol pe stadionul nostru” / „Nu suntem subvenționați de Guvernul Ungariei și nu avem nicio obligație față de el”
23:28 - Facebook a susținut, prin reclame plătite de ruși, destabilizarea Republicii Moldova. Acuzații grave
23:24 - Kelemen Hunor (UDMR): Dacă aș fi eu cel care decide singur, eu aș face anticipate în 2023. În 2024, un an electoral, administrația centrală va aștepta să vadă ce se întâmplă
23:16 - Un bărbat a fost dus la Psihiatrie pentru că se ruga prea tare pe o stradă din Vaslui / Speriați, vecinii au sunat la 112
23:10 - Incendiu produs la bordul unei nave aflate în Portul Constanța / Focul a izbucnit în zona spațiilor de locuit
23:01 - Aflat în comă alcoolică, un român a provocat un accident rutier în Verona: „O minune a făcut ca mașina să nu lovească pietonii”
23:01 - Csaba Asztalos (CNCD), despre cazul „Ungaria Mare”: Nu înțeleg decizia UEFA, ar fi bine să vedem motivarea. În măsura în care un astfel de simbol se folosește în România, avem competențe și noi, și alte instituții (VIDEO)