Ion Țiriac revoltat de majorarea pensiilor: ”Cu tot respectul pentru pensionari, de unde mărești?”

Ion Țiriac revoltat de majorarea pensiilor: ”Cu tot respectul pentru pensionari, de unde mărești?”

Omul de afaceri Ion Țiriac se opune vehementmajorării pensiilor. După ce Guvernul României a anunțat că va majorapensiile cu un procent de 14%, scos din sărite, miliardaruli-a întreabatpe guvernanți de unde vor face rost de acești bani.

Țiriac, critică majorarea pensiilor: „De unde mărești pensiile? Care e economia?”

În urma anunțului făcut de reprezentanții Guvernului cu privire la creșterea pensiilorcu 14% începând de la 1 septembrie,Ion Țiriac unul dintre cei mai bogați români, a avut o primă reacție. Miliardarulîn vârstă de 81 de ani a afirmatcă nu înțelege decizia celor aflați la guvernare.

„Fraților, cu tot respectul pentru pensionari, aud treaba asta cu pensiile de 20 de ani! Dacă s-au mărit pensiile de 20 de ani, înseamnă că oamenii ăștia sunt miliardari. De unde mărești pensiile? Despre ce vorbești dumneata? Matale spui că le mărești cu 14%. Spune-mi și mie: în 10 ani, de unde iei acești 14%?

Când a fost François Mitterrand (n.a – președinte socialist al Franței, în funcție între 1981 și 1995), el a adus vârsta de pensionare în Franța la 60 de ani. Când a venit Sarkozy președinte, a spus: ‘Ce au făcut socialiștii e în regulă, dar noi în 25 de ani suntem faliți! Nu avem cum să facem treaba asta’. Și a dat-o înapoi la 65 sau la 67 de ani.

Și acum vin înapoi și spun: unde, cum? Care e economia? Nu sunt ministru de finanțe, nici grădina mea n-o manageriez ca lumea, dar toată lumea trebuie să se gândească la un viitor””, a declarat Ion Țiriac, conform gsp.ro.

Violeta Alexandru, adevărul despre majorarea pensiilor:Majorarea a fost facutăpe o analizăbugetară

Pe de altă parte, ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a vorbit într-o intervenție la Realitatea Plus despre majorarea pensiilor, insistând asupra faptului că atâtpensiile, cât și alocațiile de stat pentru copii vor fi plătite la timp.

”Trebuie să se facă o creștere și am făcut-o în raport cu ceea ce poate susține bugetul. Și această creștere pe care am făcut-o, a fost făcută realmente după o analiză bugetară riguroasă, la capătul unei perioade la care vedem bine cu toțiieconomia a fost direct afectată de efectele pandemiei Covid. Prin urmare, atunci când promiți oamenilor trebuie să le și spui de unde iei acești bani.”, a declarat ministrul Violeta Alexandru.

Tags: