Locuitorii și turiștii de pe plajele japoneze, avertizați să se ferească de delfini după o serie de atacuri

Locuitorii și turiștii de pe plajele japoneze, avertizați să se ferească de delfini după o serie de atacuri
În cel mai grav caz, un înotător a avut nevoie de 14 copci după ce a fost mușcat de mână, sursa foto: captură YT

Se crede că un singur delfin a rănit cel puțin șase persoane pe plajele din Fukui, iar una dintre ele a avut nevoie de 14 copci.

Delfinul ar fi mușcat mai mulți înotători care se aflau foarte aproape de mal, în apă mică

Delfinul ar fi mușcat mai mulți înotători din zona a trei plaje din prefectura Fukui, de-a lungul coastei Mării Japoniei, de la sfârșitul lunii iulie.

Majoritatea incidentelor au avut loc la mai puțin de 10 metri de țărm, potrivit Mainichi Shimbun – semn că delfinii din zonă s-au obișnuit să întâlnească oameni în ape puțin adânci.

Ziarul a precizat că oficialii au instalat un dispozitiv subacvatic care emite unde ultrasonice în încercarea de a descuraja delfinii, dar a adăugat că două atacuri au avut loc după ce echipamentul a fost pus în funcțiune.

În cel mai grav caz, un înotător a avut nevoie de 14 copci după ce a fost mușcat de mână pe plaja Koshino, o destinație populară.

Delfinii atacă mai ales atunci când se simt amenințați

Ca răspuns, poliția locală a început să patruleze pe plaje și să împartă pliante prin care îi avertizează pe oameni cu privire la amenințarea potențială și îi avertizează să păstreze distanța până la închiderea plajei pentru scăldători, la sfârșitul lunii.

Deși atacurile delfinilor sunt extrem de rare, ele nu sunt imposibile, mai ales dacă animalele se simt amenințate.

„Există anumite părți ale corpului în care delfinilor nu le place să fie atinși, cum ar fi vârful nasului și aripioara dorsală”, a declarat Masaki Yasui, un oficial din cadrul departamentului de promovare a turismului, pentru Agenția France-Presse, adăugând că videoclipurile postate pe rețelele de socializare păreau să arate înotători care încearcă să atingă delfinul Fukui.”

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră