Mărturia terifiantă a unui pacient COVID-19 din Cluj: „Niciun film de groază nu poate descrie cât de mult te chinui” (VIDEO)

Mărturia terifiantă a unui pacient COVID-19 din Cluj: „Niciun film de groază nu poate descrie cât de mult te chinui” (VIDEO)

Mărturie terifiantă a unui bărbat din Cluj infectat cu coronavirus și aflat la Terapie Intensiva. Deși era perfect sănătos înainte, omul a fost la un pas să își piardă viața în urma unei pneumonii cauzate de infecţia cu SARS-COV-2, informează B1 TV. „Nici un film de groază nu poate descrie cât de mult te chinui”, spune pacientul care a reușit, în cele din urmă, să învingă boala. Avea și pentru ce să lupte, spune el. Acasă îl așteaptă trei copii!

Lupta teribilă cu COVID-19, povestită de un pacient din Cluj

„ATI e ceva, nu pot descrie în cuvinte. Nu este film de groază să descrii cum te chinui cu masca aia. Nici eu nu am crezut că ajung la aşa ceva, să ajung să mă lupt pe muchie de cuţit pentru viaţa mea”

Tânărul medic Paul Oargă a vorbit cu unul dintre pacienţii săi, un agricultor din localitatea clujeană Gherla, care spune despre el că este „în floarea vieţii” şi nu are boli cronice. Bărbatul este genul de „ţăran sănătos” care munceşte toată ziua în aer liber şi cea mai mare a mâncării sale e luată din curtea proprie şi nu de la supermarket. Tată de trei fete şi cu încă un copilaş pe drum, el povesteşte coşmarul prin care a trecut în cele aproape trei săptămâni de când a fost internat.

„Țineți minte ce m-aţi întrebat: ”aveţi pentru că să luptaţi?”. Da, am trei fete acasă: aia mică are 4 ani şi când am ieşit de acasă mi-a spus: ”tati, te iubesc!””.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

De asemenea, bărbatul spune că, la început, boala a semănat mai degrabă cu o răceală, după care au început complicațiile.

„Aici am greşit eu foarte mult, că tot mă luam după prieteni, după cunoştinţe care ziceau să nu-mi fac probleme, că e ceva normal, că aşa au păţit şi alţii şi e normal. Nu e normal”

Despre medicii de pe ATI are numai cuvinte de laudă. Spune despre ei că sunt într-adevăr niște „eroi”.

„Să lucri acolo e inuman. Eu n-aş putea. Să-mi dai un sac de bani, eu n-aş face-o. Cedezi psihic”.

Bărbatul a stat trei zile la sectia de Terapie Intensiva și spune că experienţa l-a marcat pe viaţă. Prima senzaţie pe care care a avut-o când i s-a pus masca de oxigen pe faţă a fost „de sufocare”.

După trei săptămâni de groază, bărbatul se va întoarce acasă, la familie.

Bilanțul epidemiei de coronavirus a ajuns, duminică, la 591.294 de infectări și 14.394 de decese. Cea mai mare rată de infectare cu SARS-CoV-2 se înregistrează în Ilfov – 6,7 la mia de locuitori, în ultimele 14 zile. După numărul de îmbolnăviri raportate de la debutul crizei sanitare, situația cea mai gravă e în județele Brașov, Cluj, Constanța, Iași, Ilfov, Prahova, Timiș și București.