Meridiam și E-INFRA, parteneriat strategic pentru dezvoltarea infrastructurii de fibră optică din București

Meridiam și E-INFRA, parteneriat strategic pentru dezvoltarea infrastructurii de fibră optică din București
Foto simbol: Pixabay

Grupurile Meridiam și E-INFRA au anunțat că au perfectat un parteneriat strategic pentru dezvoltarea infrastructurii de fibră optică din București.

Meridiam și E-INFRA, prin Direct One SA, au intrat într-un parteneriat prin Netcity Telecom, o companie care dezvoltă și administrează infrastructura subterană de fibră optică și conduce pentru telecomunicații din Capitală.

Printre activitățile Netcity se regăsesc proiectarea, construcția și administrarea rețelei de canalizații de fibră optică de pe teritoriul Capitalei. Pe baza parteneriatului, Meridiam a dobândit jumătate din acțiuni, iar cele două părți vor asigura împreună managementul și strategia companiei, agreând dezvoltarea accelerată a Netcity.

„Suntem încântați de acest parteneriat inovator, care este și prima noastră investiție în România. Acest proiect va facilita atragerea de investiții în industria digitală din București și va asigura dezvoltarea de soluții urbane pentru a crește calitatea vieții în Capitală”, afirmă Matthieu Muzumdar, Meridiam Chief Operating Officer Europa.

Teofil Mureșan, președinte și CEO E-INFRA, s-a arătat încrezător că parteneriatul cu Meridiam va aduce beneficii majore Capitalei.

„Sectorul infrastructurii de telecomunicații evoluează rapid iar noi trebuie să fim în fruntea acestei transformări. Suntem încrezători că parteneriatul cu Meridiam va aduce beneficii majore proiectului Netcity și, implicit, capitalei României. Încrederea este reflectată de dimensiunea si potențialul proiectelor noastre actuale și viitoare”, spune Teofil Mureșan.

Adrian Răcășan, CEO Netcity Telecom, a explicat că atenția va fi îndreptată către extinderea infrastructurii subterane de telecomunicații.

„În parteneriat cu Meridiam, atenția noastră se va concentra pe extinderea infrastructurii subterane de telecomunicații, fiind pe deplin conștienți de impactul social și de mediu al migrării cablurilor de telecomunicații în subteran, precum și de importanța asigurării unor servicii broadband rapide și stabile”, a explicat Adrian Răcășan.

Actorii implicați spun că alăturarea celor doi parteneri strategici din domeniul infrastructurii digitale va maximiza potențialul de dezvoltare și management al unei infrastructuri moderne, la cele mai înalte standarde. Potrivit Meridiam și E-INFRA, schimbările urmăresc să contribuie la Obiectivele de Dezvoltare Durabilă ale Națiunilor Unite (UNSDGs), aducând un impact pozitiv asupra:

  • cetățenilor municipiului București, prin conectivitate digitală sporită și mai sigură (SDG #8), acces flexibil, disponibilitate ridicată și calitate a serviciilor de telecomunicații;
  • municipalității, cu venituri suplimentare la bugetul local, o infrastructură urbană modernă și durabilă (SDG #9) și un control sporit asupra infrastructurii de suport pentru telecomunicații;
  • operatorilor de telecomunicații, susținând redundanța și siguranța rețelei (SDG #11), printr-o acoperire optimă și timp de reacție rapid, asigurând astfel că această infrastructură răspunde cel mai bine nevoilor orașului.

Infrastructura metropolitană dezvoltată de Netcity este disponibilă în mod egal, transparent și nediscriminatoriu tuturor companiilor și operatorilor de telecomunicații care activează sau doresc să presteze servicii pe teritoriul Bucureștiului, iar la ora actuală rețeaua subterană Netcity acoperă peste 1.760 km pe principalele artere din București și conectează peste 30.000 de clădiri din oraș. Rețeaua este în continuă dezvoltare cu scopul de a atinge o acoperire extinsă a zonei metropolitane București în următorii ani.

Meidiam construiește în prezent rețele complexe de fibră optică în Germania și Austria și dezvoltă proiecte similare în Statele Unite ale Americii și Canada.

E-INFRA este un grup de companii românești, active în domeniul infrastructurii de energie și telecomunicații, care deține: Netcity Telecom, companie care dezvoltă și operează infrastructura metropolitană de fibră optică din București, Direct One, operatorul celei mai extinse rețele naționale neutre de fibră optică interurbană, dar și Electrogrup și Nova Power & Gas.

Meridiam a fost fondată în 2005 de Thierry Déau cu convingerea că alinierea intereselor dintre sectorul public și cel privat poate oferi soluții critice la nevoile colective ale comunităților. Meridiam este o societate independentă de investiții de interes public, în conformitate cu dreptul francez, și un administrator de active. Firma este specializată în dezvoltarea, finanțarea și managementul pe termen lung al infrastructurii publice durabile în trei sectoare principale: mobilitate sustenabilă, servicii publice critice și soluții inovatoare cu emisii reduse de carbon. Meridiam administrează în prezent un capital de 18 miliarde USD și peste 100 de proiecte.

Ultima oră
00:12 - Cannabisul ar putea vindeca pacienții de Covid. Cercetătorii mai au nevoie doar de studii clinice asupra tratamentului
00:04 - Jens Stoltenberg (NATO), apel la dezescaladare: E un moment critic pentru securitatea euroatlantică / Rusia ar trebui să se abțină de la activități maligne împotriva Aliaților și să își retragă forțele din Ucraina, Georgia și Republica Moldova
23:58 - Cum arată orașul din România în care poți cumpăra blocuri cu 49.000 de euro bucata. 13 imobile de câte 4 etaje, scoase la vânzare (GALERIE FOTO)
23:56 - Rădăuți: Doi elevi, înjunghiați de un coleg după un scandal / Agresorul a fost reținut pentru 24 de ore
23:43 - Drapelul Ucrainei și cel al NATO, proiectate în Georgia pe o clădire a Rusiei (FOTO)
23:42 - Israelul va începe vaccinarea cu a patra doză Pfizer. Toți cetățenii între 18 și 60 de ani sunt eligibili
23:27 - Gabriel Zetea: Putem să renunțăm temporar la liberalizarea pieței de energie și să revenim la un preț reglementat. Societățile comerciale românești se pregătesc închidă din cauza facturilor (VIDEO)
23:16 - Chef Foa, reacție furibundă la adresa unei concurent. A răbufnit când a văzut ce s-a întâmplat în platou  
23:13 - Un bătrân în vârstă de 91 de ani a murit în timp ce a vrut să evadeze din azil. „Își dorea să fie liber”
23:08 - Reacția ministrului britanic al Apărării, după ce Germania a anunțat că oferă Ucrainei 5.000 de căști militare în loc de arme: Nu judecăm, trimitem noi