Mesaje-capcană de la „Poșta Română” care te pot lăsa fără bani. O nouă metodă de înșelăciune

Mesaje-capcană de la Poșta Română care te pot lăsa fără bani. O nouă metodă de înșelăciune
Foto: Facebook/Compania Naţională Poşta Română.

Escrocii se folosesc de identitatea vizuală a Companiei Naționale Poșta Română. Astfel, hackerii fură bani pe card. Prin această metodă, li se cer destinatarilor date personale, informează antena3.

O nouă metodă de înșelăciune

Prin accesarea unui link din mesaj, utilizatorii riscă să pună datele şi parolele la dispoziția unor persoane necunoscute.

„Aveți un pachet care trebuie livrat. Confirmăm că la 02/12 nu am livrat comanda dvs. din următorul motiv: destinatarul absent. Dacă doriți, puteți programa comanda dvs. pentru a o primi pe 25/11.

În oricare dintre următoarele sloturi de timp cu cost suplimentar (7,64 RON)Vreau să primesc comanda mea între orele 10:00 și 14:00. Vreau să primesc comanda mea între orele 14:00 și 18:00, Vreau să primesc comanda mea între orele 18:00 și 22:00. Fereastra de livrare poate fi selectată sau modificată până la 03/12 la 23:59″, arată un astfel de mesaj.

Dacă aţi primit astfel de email-uri ce par trimise de Poşta Română, nu trebuie să daţi click pentru că poate fi vorba de o escrocherie.

Infractorii încearcă să convingă că sunt mesaje reale, în aşa fel încât să fie dezvăluite date confidenţiale, cum ar fi datele cardului bancar.

Urmăriți B1TV.ro și pe