Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu: Cu siguranţă pensiile vor creşte de la 1 ianuarie 2023

Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu: Cu siguranţă pensiile vor creşte de la 1 ianuarie 2023
Foto: Guvernul României / Facebook

Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu a anunţat, miercuri, după şedinţa Executivului, că pensiile vor creşte de la 1 ianuarie 2023, însă valoarea creșterii va depinde de situația economică din acest an:

”Cu siguranţă pensiile vor creşte de la 1 ianuarie 2023”, a spus ministrul de Finanţe.

Întrebat cu cât ar putea să crească, ministrul a precizat: ”Cu cât vor creşte, acest răspuns va veni în urma modului în care economia funcţionează în acest an dar cu siguranţă o creştere va fi, astfel încât erodarea de putere de cumpărare suferită cel puţin pe al doilea semestru să fie compensată”, a spus ministrul.

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a criticat din nou plafonul prevăzut de PNRR pentru cheltuielile cu pensiile și susține că Guvernul nu trebuie să accepte această condiționare și că el nu este de acord să semneze așa ceva.

Marius Budăi (PSD): „Nu poți să mă încorsetezi pe mine, România, care am atâția lucrători la tine, Uniunea Europeană, într-o suma fixă pentru pensii”

„Guvernul României nu trebuie să accepte condiționarea ca totalul pensiilor să nu depășească 9,4% din PIB! Eu nu sunt de acord să semnez așa ceva!”, a scris social-democratul, joi, pe Facebook.

Ministrul Muncii a amintit că România are peste 4 milioane de lucrători în UE, care contribuie la PIB-ul comunitar.

Urmăriți B1TV.ro și pe