Mitropolitul Teofan, încolțit de enoriaşi la ieșirea din biserică: "Ne-aţi unit cu toţi sataniştii" (VIDEO)

Mitropolitul Teofan, încolțit de enoriaşi la ieșirea din biserică: "Ne-aţi unit cu toţi sataniştii" (VIDEO)

Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, ÎPS Teofan, a avut parte săptămâna trecută de un incident mai puțin obișnuit. Înaltul prelat a fost încolțit de mai mulți credincioși, fiind acuzat că nu-şi apară credinţa şi că a semnat pentru „unirea cu celelalte confesiuni”.

Totul a pornit de la o slujbă pe care ÎPS Teofan a ținut-o în data de 24 ianuarie împreună cu Episcopul romano-catolic Petru Gherghel, dar și din cauza documentelor semnate cu ocazia Sinodului din Creta.

Mitropolitul Teofan, încolțit de enoriaşi la ieșirea din biserică: "Ne-aţi unit cu toţi sataniştii"

#DIRECT_ONE_lmhho4#

Momentul a fost surprins şi postat pe pe Youtube de utilizatorul Radu Nicolae.Din cauza slujbelor comune la care ÎPS Teofan ar fi participat şi din cauza „semnăturii din Creta”, credincioşii îl cataloghează pe ierarh drept eretic, asemănându-l cu Arie (n.r. preot din Alexandria care a susţinut că Hristos nu este Dumnezeu deplin). În acelaşi dialog, credincioşii îi numesc pe creştinii catolici şi pe cei protestanţi „satanişti”, apreciind în faţa ÎPS Teofan că numai Biserica Ortodoxă Română „nu a respins ereziile catolice”, scrie Adevărul.Momentul a fost surprins şi postat pe pe Youtube de utilizatorul Radu Nicolae

Citeste mai mult: adev.ro/oc5pjhDin cauza slujbelor comune la care ÎPS Teofan ar fi participat şi din cauza „semnăturii din Creta”, credincioşii îl cataloghează pe ierarh drept eretic, asemănându-l cu Arie (n.r. preot din Alexandria care a susţinut că Hristos nu este Dumnezeu deplin). În acelaşi dialog, credincioşii îi numesc pe creştinii catolici şi pe cei protestanţi „satanişti”, apreciind în faţa ÎPS Teofan că numai Biserica Ortodoxă Română „nu a respins ereziile catolice”

Tags: